Keşan Belediye Meclisi’nin, Kasım ayı olağan toplantısının 2. oturumu dün gerçekleştirildi.

Keşan Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen, 16.00’da başlayan toplantı, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi’nin açılışında olması sebebiyle Meclis 1. Başkan Vekili Ercan Ersoylu başkanlığında yapıldı.

Meclis, ilk olarak Belediyenin 2015 Yılı Performans Programını ele aldı.

Daha önce Meclis üyelerine kitapçık halinde verilen performans programının incelendiğini belirten Ersoylu, maddeyi oylamaya sundu ve madde oy birliği ile kabul edildi.

Meclis daha sonra 2015 yılı bütçesini görüştü.

Madde hakkında bilgi veren Ersoylu, 2015 yılı gelir ve gider bütçesini 61 milyon 740 bin TL olarak hazırladıklarını ifade etti.

AK Parti Gurubu’nun muhalefet şerhi koyduğu bütçe maddesi oy çokluğu ile kabul gördü.

Meclis daha sonra İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden Meclis gündemine eklenen ve inceleme için 2. oturuma bırakılan “Yeni Mahalle, 1316 ada, S.S. Atakent Alışveriş Merkezi Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi adına kayıtlı 2 parselin imar planı değişikliği yapılarak “Ticaret Alanı” fonksiyonunun “Özel Eğitim Tesis Alanı” olarak değiştirilmesi hakkındaki talep”, “Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı fonksiyonu ve bitişik nizam olmayan Ticaret Alanlarında Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğindeki bina cephesi ve bina derinliğine ilişkin 40 metre şartı aranmayacağına dair plan notu eklenmesi hakkındaki talepler”, “Yeni Mahalle, Keşan Belediyesi mülkiyetindeki “Kreş Alanı”nda kalan 1323 ada 1 parselin yapılaşma oranının E=1,00 7 kat olarak belirlenmesi hakkında istek”leri ele aldı.

İmar Komisyonu Sözcüsü Mitat Beyazoğlu’nun konular hakkında bilgilendirme yapmasından sonra istekler oy birliği ile kabul gördü.

Toplantıyı kapatan Ersoylu, üyelere verdikleri katkılar nedeniyle teşekkür etti ve alınan kararların Keşan için hayırlı olmasını diledi.

Ersoylu, bir sonraki meclis toplantısının 4 Aralık 2014 Perşembe günü saat 16.00’da toplanacağını bildirdi.