Keşan Belediye Meclisi Şubat Ayı olağan Toplantısı, dün, gerçekleştirildi.

Saat 16.00’da Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan başkanlığında toplanan mecliste, CHP’li Üye Nilüfer Erk Oğuz ve AK Parti’li üyeler; Mustafa Serbes ve Murat Arhatır mazeretleri nedeniyle izinli sayıldı.

Toplantıda önce Kent Bilgi Sistemi ile ilgili madde gündeme ilave edildi.

Daha sonra gündem maddelerine geçildi.

Edirne Valiliği Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nün yazısına istinaden, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’nın talebi üzerine İlimiz Keşan ilçesi Paşayiğit Mahallesi, tapunun 2446 ve 2447 No’lu parsellerde kayıtlı bulunan mera vasıflı taşınmazlar üzerine Keşan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurma çalışmaları hususu meclisçe ele alındı.

BU OLUŞUMUN BİR AN ÖNCE İLÇEMİZE KAZANDIRILMASI GEREKİYOR

Madde hakkında bilgi veren Başkan Özcan,  Keşan için çok önemli bir karar alma aşamasında olunduğunu belirterek, “Keşan için kilometretaşı bir kararı görüşüyoruz. Olumlu veya olumsuz olarak karara bağlayacağız. Keşan’a Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması çalışmaları var.  Bu çalışmalarda belli bir sonuca kadar ulaşıldı. Otlakiye bedeli ve OSB’ye tüzel kişilik kazandırılması için Müteşebbis Heyeti kurulması gerekiyor. Bu heyete de il özel idaresi, eğer sınırları içindeyse belediye, ticaret odası ve konu ile ilgili kurum temsilcileri katılabiliyor. Biz de bu heyete katılıp-katılmamayı oylayacağız. Bu heyet kurulduktan sonra ot bedeline itiraz edilebilecek, yerin devrinin kime yapılacağı ortaya çıkabilecek. Altyapı ile ilgili planlamalar da bu aşamadan sonra hız kazanabilecek. Türkiye’de Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Adapazarı ve Keşan’da kurulmak isteniyor. Bu işin hayata geçmesi için projenin içinde olmayı istiyoruz ve konuyu bu nedenle meclise getirdik. Bu oluşumun bir an önce ilçemize kazandırılması gerekiyor.” dedi.

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Özcan, Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin Keşan ve bölge için çok önemli olduğunu düşündüklerini bildirdi.

CHP Grubu Sözcüsü Cengizhan Aktan, Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin Keşan’da olmasını istediklerini bildirdi ve söz konusu yer belediye sınırları dâhilinde olduğu için de müteşebbis heyetinde yer alınmasını grup olarak uygun bulduklarını aktardı.

AK Parti Grubu Sözcüsü Tolga Saltık da madde hakkında şunları söyledi: “Parti olarak bu oluşumun içinde belediyenin en yüksek oranda yer almasını istiyoruz. Altyapı işlerinin organizesinde belediye elinin kullanılması önemli olacaktır.”

MHP Sözcüsü Süleyman Eren de Organize Sanayi’nin Keşan için kurtuluş olduğunu ama detayların iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Görüşlerin ardından madde oy birliği ile kabul edildi.

NORM KADRO DERECE ARTIŞLARI İLE KENT BİLGİ SİSTEMİ İÇİN KREDİ KULLANIMI OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Toplantı, belediyedeki norm kadrolarda derece artışları ile düzenleme yapılması maddesinin oy birliği ile kabulü ile sürdü.

Toplantıda son olarak gündeme ilave edilen Kent Bilgi Sistemi ile ilgili konu görüşüldü.

Kent Bilgi Sistemi ile ilgili İller Bankası’ndan çıkan ancak bir önceki meclis toplantısında iptal edilen 950 bin TL’lik kredinin kullanılmasına ve işin Keşan Belediyesi tarafından yaptırılmasına oy birliği ile karar verildi.

MART AYI TOPLANTISI 3 MART’TA

Toplantıyı kapatan Özcan, verdikleri katkı nedeniyle Meclis üyelerine teşekkür etti ve alınan kararların Keşan’a hayırlı olmasını diledi.

Özcan, Mart Ayı Meclis Toplantısı’nın 3 Mart 2016 saat 16.00’da gerçekleştirileceğini dile getirdi.