Sonay CAN

 

Keşan Belediye Meclisi, 2014 yılının ilk toplantısını dün yaptı.

Keşan Belediye Meclisi Toplanrı Salonu’nda gerçekleştirilen ve saat 16.00’da başlayan toplantıya, Belediye Başkanı Mehmet Özcan başkanlık etti.

MAZERETLİ VE MAZERETSİZ KATILANLAR AYRI OYLANDI

CHP’li Meclis Üyesi Yılmaz Karataşoğlu, MHP’li Meclis üyeleri Cem Taşkın ve Erkan Gege mazeretli olarak izinli sayıldı.  Bağımsız Üye Orhan Süzen ise toplantıya mazeretsiz olarak katılmadığı için ayrı olarak kayıtlara geçti.

YENİ YIL DİLEKLERİ

Özcan,  toplantıdan önce yaptığı konuşmada 2014’ün ilk toplantısının gerçekleştirildiğini belirterek, yeni yılın huzur ve sağlık getirmesini, alınacak kararların Keşan’a hayırlı olmasını diledi. Mehmet Özcan daha sonra, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden gönderilen 2 maddenin gündeme alınması için oylama yaptı. Yapılan oylama sonucunda bu iki madde oybirliğiyle gündeme alındı.

ZABITA VE İTFAİYECİLERE ZAM

Toplantının ilk maddesinde Keşan Belediyesi’nde “657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu”na tabi olarak çalışan zabıta ve itfaiye personeline 2014 yılında aylık olarak verilecek fazla mesai ücreti görüşüldü. Yapılan görüşmelerin ardından, 2014 zammı 245 TL olarak oybirliğiyle kabul edildi.

BANDOCULARIN YEVMİYELERİ ARTIRILDI

İkinci maddede ise Belediye Bandosu ekibine yevmiye tespit edilmesi konusu görüşüldü.

Yapılan görüşmelerde, bando şefinin 1 yevmiyesi 140 TL, bando erinin 1 yevmiyesi ise 110 TL olarak belirlendi. Bando personeline maaşları ayda 5 yevmiye olarak ödeniyor.

DENETİM KOMİSYONU AYNI ÜYELERLE DEVAM KARARI ALDI

Gündemin üçüncü maddesinde “5393 Sayılı Belediye Kanunu”nun 25. Maddesi gereğince Denetim Komisyonu seçimi gerçekleştirildi.

Yapılan gizli oylama sonucu komisyona yeniden; CHP’den Ercan Ersoylu, Erdoğan Gümülcineli ve Nurettin Soysal, AK Parti’den Ercan Dağlı, MHP’den ise Aydın İstek seçildi.

GEÇİCİ İŞÇİLERİN VİZELERİ UZATILDI

Dördüncü maddede, belediyede halen geçici işçi pozisyonunda çalışan 3 personelin geçici işçi vizeleri görüşüldü ve oybirliği ile uzatıldı.

NORM KADROLAR, BİR ALT DERECEYLE DEĞİŞTİRİLDİ

Beşinci maddede yine Keşan Belediyesi’nde çalışan ve memur norm kadrolarında yer alan, hizmet sürelerini dolduran 20 personelin kadro derece değişikliği konusu görüşüldü. Bu konumdaki personelin, yatay kademe ilerlemesi yapmaması için, norm kadrolar, bir alt dereceden konumlandırıldı. Bu değişiklik de oy birliği ile kabul edildi.

AVUKAT VE MÜHENDİSİN ÜCRETLERİ ARTIRILDI

Gündemin altıncı maddesinde, Keşan Belediyesi’nde sözleşmeli personel çalıştırılması konusu görüşüldü.  Bu konumda kısmi zamanlı çalışan bir avukat ve tam gün çalışan bir bilişim mühendisi çalıştırılmasına devam edilmesi konusu ele alındı. Avukat için aylık brüt bin TL, bilişim mühendisi için ise aylık brüt 2 bin TL ücret kabul edilerek, bu konumdaki kişilerin, Keşan Belediyesi’nde aynı pozisyondaki kişilerle aynı maaşı alması sağlandı. Yapılan belirleme, oybirliği ile kabul edildi.

YÖRÜKER CAMİİ İÇİN GEREKLİ İMAR DEĞİŞİKLİKLERİ YAPILDI

Yedinci maddede ise İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden gelen iki imar değişikliği görüşüldü. Bu maddelerden ilki, 2013 yılında yıkılan Yörüker Camii’nin yeni yapılacak binasıyla ilgili imar değişikliklerinin yapılması konusu oldu. Yapılan görüşmelerin ardından, caminin ve caddenin imar düzenini bozmayacak değişikliklerin yapılması, oybirliğiyle kabul edildi.

ÖZCAN’IN YETKİSİ DÖNEM SONUNA KADAR UZATILDI

İkinci maddede ise; ihdas edilen ve mülkiyeti Keşan Belediyesi adına kayıtlı olan müstakil inşaata uygun olmayan kadastral parsellerin satış işlemi esnasında Keşan Tapu Sicil Müdürlüğünde işlem yapma hususunda 30 Mart’a kadar (seçim dönemi sonu) Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın yetkili kılınması konusu görüşülerek, oybirliği ile kabul edildi.

İMAR PLAN DEĞİŞİKLİK TALEBİ KABUL EDİLDİ

Gündemin sekizinci maddesinde İspat Cami Mahallesi, 80 Ada 4 Parsel’den geçen imar yolunun kadastral parsel sınırına kaydırılması talebi de görüşüldü ve sorunun parsel bütünlüğü için bir sorun yaratmadan çözüleceği bildirildi. Son madde de oybirliği ile kabul edildi.

GELECEK TOPLANTI 6 ŞUBAT’TA

Oturumun ardından Mehmet Özcan, tüm meclis üyelerine verdikleri katkılar nedeniyle teşekkür etti ve şubat ayı meclis toplantısının 6 Şubat 2014 Perşembe günü yapılacağını ve oturumun saat 16.00’da başlayacağını belirterek toplantıyı kapattı.