9 Temmuz Salı günü başlayacak olan Ramazan Ayı ile ilgili olarak Keşan Belediyesi’nin yaptığı hazırlıklar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Mehmet Özcan, mahallelerde 12 gece iftar yemeği vereceklerini ve bu yıl ilk defa Ramazan eğlenceleri düzenleyeceklerini söyledi.

İFTAR YEMEKLERİNE 100 BİN LİRA AYIRDIK

Keşan Belediyesi olarak Ramazan Ayı ile ilgili çeşitli hazırlıklar yaptıklarını açıklayan Özcan, şunları söyledi: “Bu yıl mahallelerimizde 12 gece halkımıza iftar yemeği vereceğiz. Bazı büyük mahallelerde bu iftar yemeklerini 2 defa düzenleyeceğiz. Konuyla ilgili olarak yemek yapan firmalar ile görüştük. Tabldotu 9 TL’den anlaştık. Yaklaşık 14 bin kişiye yemek verilecek bir organizasyon düzenledik. Aşağı yukarı 100 bin TL civarında bir maliyeti olacak. Ayrıca Muğla-Milas Belediyesi’nin Hacivat-Karagöz ve kukla ekipleri ilçemize gelecek. Bir hafta veya 10 gün ilçemizde kalarak şehir merkezindeki parklarımızda gösteriler yapacak. Bu ekipler için ayrıca para ödemeyeceğiz. Sadece yemek ve konaklama masraflarını karşılayacağız. Gidip-gelme yol ücretlerini bile kendileri karşılayacak.”

AŞEVİ’Nİ VE FAKİRLERİ UNUTMADIK

Başkan Özcan, ayrıca bu yıl da Keşan Aşevi’nin 10 günlük ihtiyacını karşılayacaklarını ve yemeklere gelemeyen ihtiyaç sahibi vatandaşlara erzak paketi dağıtacaklarını da bildirdi.