Belediye Başkanı Mehmet Özcan, DOÇEK Başkanı Hakan Eşme ile birlikte yaptığı 3. Keşan-Saros Körfezi Dağ Bisikleti Festivali açıklamasının ardından, Keşan’da kurulacak bir dernek aracılığıyla yapılmasını planladığı arama-kurtarma faaliyetleri ile ilgili bilgi verdi.

GÖNEN’DE VAR BİZDE NİYE OLMASIN

Keşan’da bundan kısa bir zaman önce deprem olduğunu ve bunu çok ucuz bir şekilde atlattığımız hatırlatan Özcan,  Keşan Belediyesi’nin bu gibi durumlarda kullanılmak üzere uydu bağlantılı telsizler edindiğini bildirdi. Özcan sözlerinin devamında şöyle konuştu: “Olası durumlarda 3 Eylül 2014 itibarı ile başkan yardımcılarımız, su ve fen işleri gibi ana birimlerle irtibat kurabileceğimiz telsizler edindik. Kaymakam ve Garnizon Komutanı ile irtibat kuracağımız uydu bağlantılı telefonlar da edineceğiz. Bunun yanında bölgede arama-kurtarma faaliyetlerini yürüteceğimiz bir kulüp kurmayı hedefliyoruz. Marmara Bölgesi’ndeki AKUT ekiplerine Saros’da 3 gün kamp yaptırdık. Balıkesir, Edirne, İstanbul, Gönen’den ekipler vardı.  Başkan Yardımcımız Cengizhan Aktan ve DOÇEK Başkanı Hakan Eşme’den Keşan’da arama kurtarma işleriyle uğraşacak ekip ve dernek kurulması için yardım isteyeceğim. Dernek kurma aşamasından sonra su altında ve karada arama kurtarma ile ilgili girişimlerimiz olacak. Kendi sivil arama kurtarma ekiplerimizi kurmak zorundayız. Bölgede herhangi bir zamanda deprem olma ihtimali çok fazla. Kulak üstüne yatarsak tembellik etmiş oluruz. Gönen’de böyle bir oluşum varsa bunu biz niye bölgemizde faaliyete geçirmeyelim! İleride eğiteceğimiz gönüllüler arıyoruz. Bu faaliyetleri yürütmek için federasyondan araç ve alet-ekipman sağlama girişimlerimiz de olacak. Bisiklet festivalinin ardından bu girişime hızlı vermemiz gerekiyor.”

Bu konuda konuşan Hakan Eşme de bu tür faaliyetlerin dernek tüzüğünde yer aldığını ve her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.