Sonay CAN

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Keşan Belediyesi tarafından dün, düzenlenen Çocuk Şenliği büyük ilgi gördü.

Saat 13.00’te Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’nde Keşan Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi ile başlayan gösteri ve etkinlikler, izleyenler tarafından büyük alkış aldı. Gösterinin ardından Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaparak şunları söyledi; “Sevgili çocuklar hepiniz bu anlamlı günde belediyemiz tarafından hazırlanan Çocuk Şenliği’ne hoş geldiniz. Tam 94 yıl önce Atatürk yarınları ok güzel görerek demiş ki ilk parlamentonun toplandığı gündür. Atatürk bugünü ülkemizin devletimizin milletimizin geleceği olan siz çocuklara armağan etmiş ve bununla da yetinmemiş dünya çocuklarına armağan etmiş.Barış için sevgi için huzurlu bir ülke için.Nice yıllar çocuklarımızın böyle coşku içersinde bayram kutladığını görmek dileğiyle sizlere iyi eğlenceler diliyorum.Nice bayramlarda buluşmak üzere hepinize sevgiler saygılar sunuyorum.Hoşçakalın.Ben de bir kez daha bayramınızı kutluyorum”

ROMANYA EKİBİ DAMAT OYNADI

Özcan’ın konuşmasının ardından Romanya’dan gelen Halk Oyunları Ekibi gösterisini sundu. Ekibin gösterileri arasında yer alan gelin damat oyununa Keşanlı çocuklar da eşlik etti. Balkan esintilerini halk oyunlarında birleştiren Romanya ekibin gösterisi de büyük beğeni topladı.    

Ardından gerçekleşen Özel Keşan Eğitim ve Rehabilitasyon Ekibi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi de büyük beğeni ve ilgi topladı.

ATÖLYELER DE ZİYARET EDİLDİ.

Gösterilerin ardından, Keşan Belediyesi tarafından açılan Keşan Belediyesi Çocuk Atölyesi’nde yer alan; seramik, resim, ebru sanatının yer aldığı atölyelerde Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan 4. Mekanize Piyade Tugay Komutan Vekili Albay Kemal Cöne, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın tarafından ziyaret edildi. Ziyaret sırasında,

Dınkırcı, ebru çalışması da gerçekleştirdi.

Çocuklarda gün boyunca, masal kahramanları eşliğinde; yaratıcı drama, tahta bacak-palyaço, seramik, resim, ebru sanatının yer aldığı çocuk atölyeleri ile balon kıvırma atölyesi, kum boyama atölyelerini ziyaret ettiler. 7 D ve 9 D Sinema’yı da ziyaret ederek film izleyen çocuklar  gün boyunca bayramın tadını çıkardı.

Çocuklar bayram nedeniyle Keşan Belediyesi’ni düzenlediği çocuk şenliği nedeniyle Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a da teşekkür etti. Çocuk Şenliği saat 17.30’a kadar devam etti.