Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, dün Keşan Belediyesi Toptancı Hali’nde yangın tatbikatı ve yangına karşı uygulamalı eğitim gerçekleştirdi.

11.30-12.30 saatleri arasında gerçekleştirilen tatbikatta, Toptancı Hali’nde çalışan personele de yangına müdahale şekilleri konusunda uygulamalı eğitim verildi.

İtfaiye erleri Yetkin Aydıner, İzzet Bektaş ve Mustafa Karakoçoğlu’nun eğitim verdiği tatbikat sonrası bir açıklama yapan İtfaiye Müdürü Orhan Yamak, Keşan Belediyesi’nin hem itfaiye aracı hem de eğitimli itfaiye personeli açısından bölgenin gözde itfaiyelerinden olduğunu dile getirdi.

Vatandaşların yangın çıkma olasılığına karşı her zaman duyarlı ve tetikte olması gerektiğini vurgulayan Yamak, resmi kurumlar ve özel iş yerlerinden talep gelmesi halinde bilgilendirme ve tatbikat örnekleri sergilediklerini aktardı.

Hal Sorumlusu Hasan Çıkıkçı da İstanbul’daki bir halde kısa zaman önce bir yangın olayının meydana geldiğini, Keşan’daki halin ve çalışanların da bu gibi durumlara karşı duyarlı olması açısından Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ile koordineli şekilde bir tatbikat gerçekleştirdiklerini ifade etti.