Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün akşam saatlerinde makamında Edirne’den gelen sağlık ve çevre konusundaki yetkilileri ağırlayarak, Keşan’ın hava kirliliği konusunda alınması gereken önlemlerle ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Keşan  Belediyesi’ne saat 17.00 sıralarında Keşan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ergün Kurtar’la birlikte gelen; Edirne İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Ayşegül Doğan, Edirne İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Çevre ve Çalışan Sağlığı Şube Müdürü Nazlıgül Boztaş, Edirne Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Abdullah Bülbül; Başkan Özcan tarafından karşılandı.

ÖZCAN: HAVA KİRLİLİĞİ KONUSUNDA İŞBİRLİĞİ YAPACAĞIZ

Bir bölümü basına açık olarak gerçekleştirilen ziyaret hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Özcan, şunları söyledi: “Konuklarımız özellikle hava kirliliği konusunda yapabileceğimiz işbirlikleri konusunda bizi ziyarete geldiler. Alınacak tedbirler konusunda kendi aramızda birtakım görüşmeler yapacağız. Hava kirliliği konusunda uymamız gereken kurallar var. Çevre kontrolü ile ilgili olarak Keşan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne yetki verildi. Artık kalorifer yakımı konusunda yapılan yanlışlarda ilgililere yaptırım uygulayabileceğiz. İşbirliği şeklinde hava kirliliği ölçümleri yapabiliriz. Belki yakma teknikleri ile ilgili çalışmalar yapılabilir. Filtre konulması konusunda bir şey yapamayız çünkü mevzuatta yok. Belki Keşan’a girecek katı yakıtların vasıfları ile ilgili düzenlemeler yapılabilir. Ama bu kararların alınması komplike bir durum, sadece buradan çıkacak kararlar değil.”

“CEZA YETKİSİNİ ALDIK, DAHA TİTİZ DAVRANACAĞIZ”

Basın mensuplarının sorusuna kısa bir yanıt veren Özcan, “Evet şu an için Keşan Belediyesi olarak artık kurallara uymadan kalorifer yaktığı tespit edilen binalara ceza kesme yetkisi aldık. Bu konuda gerekli hassasiyeti ve titizliği göstereceğiz” dedi.

Ziyaret görüş alışverişinde bulunulması ile devam etti.