Keşan Belediyesi’nin Eski İtfaiye Müdürlüğü’nün bulunduğu alandaki kurs binasında açtığı ve 24 Ekim 2013 tarihinde başlayan seramik kursu ile kursiyerlere farklı bir sanat anlayışının eğitimi veriliyor.

Perşembe ve cuma akşamları 18.00-20.00 saatleri arasında Elif Gezer tarafından verilen kursta, tasarım ve sanat anlayışı aynı çatı altında birleştiriliyor.

Kursla birlikte bir anlamda özgün tasarlanmış sanat eserleri ve sanatsal tasarımlar meydana getirmeyi amaçladıklarını aktaran Kurs Öğretmeni Gezer, “Seramiğin sanatsal  yönüyle ele alınarak yaratıcılığın önde olduğu bir eğitim verildiği kursumuzda, elle şekillendirme teknikleri uygulanmaktadır. Kursumuzda şekillendirme, pişirme ve sırlamadan oluşan temel seramik eğitiminin yanı sıra; farklı sırlama teknikleri de yapılmaktadır.” dedi

Elif Gezer, seramik kursunda kursiyerlere hayallerini, üç boyutlu hale getirip somutlaştırma imkanı sunduklarını aktardı ve şöyle devam etti: “Amacımız hangi yaşta olursa olun, sanata ilgi duyan ve bu konuda kendini geliştirmek isteyen kişilerle, bilgi ve deneyimlerimizi paylaşmaktır. Seramiği sanatsal yönüyle ele alarak, kişilerin yaratıcılığını ortaya çıkarmaktır.”

Elif Gezer, kursa 22 kişinin devam ettiğini aktarırken, kursiyerler, kurs öğretmenleri Elif Gezer ile kursun açılmasını sağlayan Keşan Belediyesi ile Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan'a teşekkür ettiler.