SONGÜL KONAR

Hizmete başlayan Keşan Belediyesi Kütüphanesi’ni; Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, Keşan Halk Kütüphanesi Müdürü Temel Akıncı, Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Andaç Gedik ziyaret etti.      

Ziyaret esnasında konuşan Helvacıoğlu, Kütüphaneler Haftası’nın 29 Mart-4 Nisan 2021 tarihleri arasında kutlandığını belirterek, “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Keşan Halk Kütüphanemiz ile iş birliğinde belediye kütüphanemizi oluşturduk ve vatandaşımız faydalanmaya başladı. Biz de bu anlamlı günde, şehrimizin vizyonunu geliştiren önemli bir işe daha hep birlikte imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yeni hizmete başlayan, kültür ve sanat merkezimizin kütüphane bölümündeyiz. Açılışımızı pandemi sonrasına bıraktık. Çalışmalarımız %90 oranında bitti. Çok yakın bir zamanda hepbirlikte buranın açılışını yapacağız. Gençlerimizin daha verimli zaman geçirebileceği alanlar kazandırmak amacıyla adımlaratıyoruz. Kurumlarımız ile iş birliğinin sonuç verdiğini görüyoruz. Belediyeciliği yol, su ve altyapı gibi birincil hizmetlerin çok ötesine taşımak istiyoruz. Sadece yol yapmak, vergi almak değil şehrimizin artık vizyonel eylemlere ihtiyacı var” dedi.

“İSMİNİ KEŞAN’DA YAŞAYANLARIN KOYMASINI İSTEDİK”

Kütüphanelerin toplumun kültür birikiminin hazinesi olduğunu ifade eden Mustafa Helvacıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu hazinenin niteliği ve çokluğu, bir şehrin gelişmişlik seviyesinin de en önemli göstergesidir. Bu proje ile; kültür mirasının geleceğe aktarılmasına katkı sunmak istiyoruz. Şehrimizin araştırmacılarına, öğrencilerine, yazarlarına, okurlarına, sanatçılarına, sanatseverlerine ve bilgiye ihtiyaç duyan vatandaşlarımızın kendilerini ait hissedeceği bir yuva yaptık. Ama şimdi; buraya yakışan bir isim bulmamız gerekiyor. Burası Keşanlıların olduğuna göre ismini de Keşan’da yaşayanların koymasını istedik. Bu anlamda; bir isim bulma kampanyası başlatıyoruz. Bu kampanya ödüllü olacak. Bu konuda iletişim numaramızı yakın zamanda ilana çıkacağız. Bağışladığınız kitaplar ile raflarımız dolmaya başladı. Kitap konusunda vatandaşımızdan hızlı bir dönüş oldu. Kitap bağışlayan vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bağışların devamını diliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta kütüphanecilerimiz olmak üzere, Keşanlı kitapsever hemşehrilerimin Kütüphaneler Haftası'nı kutluyor, bu haftanın Keşan’ımızda kitap okuma alışkanlığının, bilgiye ve öğrenmeye olan ilginindaha da artmasını temenni ediyorum.”

Daha sonra söz alan Akıncı, Kütüphaneler Haftası’nı kutlayarak, Keşan halkını kütüphanelere davet etti.

Temel Akıncı’nın ardından söz alan İlhan Saz, Kütüphaneler Haftası’nın bu yıl 29 Mart-4 Nisan tarihleri arasında kutlandığını dile getirerek, “Böyle anlamlı bir hafta içerisinde böyle güzide bir mekanın hizmete şahitlik ediyoruz. Bu anlamda başta Belediye Başkanımız Mustafa Helvacıoğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Herkesin kitaptan faydalanması için çok güzel bir ortam hazırlanmış durumda” dedi.

Daha sonra söz alan Gedik, Belediye Kütüphanesi’ni, kütüphaneler haftasında hizmete sokmanın onurunu yaşadıklarını kaydederek, şöyle dedi: “Büyük bir gayret ile sanat merkezimiz içerisinde kütüphanemizi hizmete soktuk. Kütüphanemizi Kültür ve Turizm Bakanlığı Halk Kütüphaneleri Yönetmeliği’ne göre hazırladık. Bu kapsamda bölümlerimizi oluşturduk. Buradan vatandaşımız istediği bilgiye ulaşabilir.”

Konuşmaların ardından Mustafa Helvacıoğlu ve beraberindekiler kütüphaneyi inceledi.