Makine Mühendisleri Odası (MMO) Edirne Şubesi, çevreye duyarlığı ve MMO ile işbirliği protokolü imzalaması nedeniyle Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın onuruna düzenlediği yemekte, Özcan’a plaket verdi.

4 Mart 2014 Salı günü akşamı Şapçı Prestij Hotel’de verilen yemeğe Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Makine Mühendisleri Odası Edirne Şube Başkanı Yaver Tetik ve yönetim kurulu üyeleri, Makine Mühendisleri Odası Keşan Temsilcisi ve Keşan Belediye Meclisi Üyesi Tanju Şapçı, Keşan Belediye Meclisi Üyesi Makine Mühendisi Cem Taşkın, Keşan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Arzu Akbunar, Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Makine Mühendisi Ayşegül Arslan Aydın ile Keşan’daki makine mühendisleri katıldılar.

Gecenin açış konuşmasını yapan Tanju Şapçı, tüm katılımcılara “Hoşgeldiniz” dedikten sonra sözü Yaver Tetik’e verdi.

Tetik, tüm katılımcılara katılımlarından dolayı teşekkür ederek, “Öncelikle çevreye olan duyarlığından dolayı çevremizdeki ve bölgemizdeki belediyelere örnek bir çalışma uygulayan Sayın Keşan Belediye Başkanımız Mehmet Özcan ve ekibine, Çevre Koruma Kontrol ve Zabıta Müdürümüze çevreye olan duyarlılıklarından dolayı Şube Yönetim Kurulumuz adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Keşan Belediyesi’nin, makine mühendisleriyle protokol imzalayan Türkiye’deki ilk belediye olduğunu vurgulayan Tetik, şunları söyledi: “Keşan Belediyesi ayrıca çevrede kömür satan madencilerle toplantı yaparak madencilerle ortaklaşa bir toplantı tı bu toplantıda toz kireç kullanılması için çok güzel kararlar alındı. Bunu ben bizzat çeşitli yerlerde dile getirdim. Bu örnek çalışmayı başkanımın diğer başkanlarımızla paylaşabileceğini ve bunu nasıl uyguladıklarını öğrenebileceklerini dile getirdim. Bu iş bir ekip işidir. 4 Mart 2014 tarihinde çevre kirliliğinin azalması anlamında iyi bir gelişme var. Bu konuda hem sayın başkanımı hem ekibini hem de odamızın Keşan Temsilciliği’nde gönüllü olarak çalışan arkadaşlarımızı kutluyorum. Hepinize teşekkür ediyorum. Bu bölgenin madenlerinin iyi şekilde kullanılması için Oda olarak gerekli her şeyi yapmaya hazırız. Yine asansörlerle ilgili olarak diğer belediyelere örnek olacak şekilde çalışmalarından dolayı Keşan Belediye Başkanımızı yine kutluyorum.”

Tetik, konuşmasının ardından günün anısına ve çevreye karşı gösterdiği duyarlılıktan dolayı Makine Mühendisleri Edirne Şubesi adına Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a plaket verdi.

Plaket töreni sırasında konuşan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan da, yönetimin “ben yaptım oldu” anlayışıyla olamayacağını vurgulayarak, “Ben cerrahım, evet vatandaş beni başkan seçti ama ben her şeyden anlayan adam değilim. Ne beynim yeter ne bedenim yeter. Hiçbirimizin yetmez. Sıkıntı var, ne yapalım dedik ve  Makine Mühendisleri Odamızın temsilcilerini çağırıp konuştuk. Kesin çözüm doğal gaz diyorsunuz da bu da kendi kaynağımız değil. Hadi gelse ona da razıyız. Oturduk konuştuk, ben bunun ilk olduğunu düşünmüyordum. Ama önce Tanju beye, bizim arkadaşlarımıza çok teşekkür ederim. Böyle bir öneride bulundular. Yakıcıların çuval toplaması eğitiminden başladık. Kazan denetimlerine başladık. Arkadaşlarımız öneri getirdi. Ton başına 20 kg kireç için. Biz de madencileri çağırdık. Sattıkları ton başı kömür için 20 kg kireç vermelerini istedik. Ücretsiz olarak bunu kendilerinden talep ettik. 2 senedir uyguluyoruz bunu ama bu sene bizim kontrollerimizle bu uygulama %100 değilse de % 50’ler civarında başarıya ulaştı. Bu önlemler sayesinde hava kirliliğinde önemli azalma oldu.” dedi.

Kendisine verilen plaket nedeniyle de teşekkür eden Özcan da, Makine Mühendisleri Odası Keşan Temsilcisi Tanju Şapçı’ya plaket verdi.

MMO Keşan Temsilciliği’nden Kubilay Özkaya’nın plaketini Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayşegül Arslan Aydın, Yaşar Şahinbaş’ın plaketini Keşan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Arzu Akbunar ve meslekte 25 yılını dolduran Mehmet Ali Şahin’e de plaketini Makine Mühendisleri Odası Keşan Temsilcisi Tanju Şapçı sundu.

Yemek, plaket töreninin ardından gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.