Keşan Belediyesi Su İşleri Müdürü Erhan Başaran, dün yaptığı açıklamada, başlayan yaz sezonu ile birlikte Keşan merkez ve sahil bölgelerinin şebeke suyu durumları hakkında bilgi verdi. Keşan’a verilen suyun belli dönemlerde tahlil edilmek üzere Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi’ne gönderilmekte olduğuna ve ayrıca Keşan Toplum Sağlığı Merkezi tarafından aylık kontrollerin yapılmakta olduğuna da değinen Başaran,Vatandaşlarımız, musluklarından akan suyu güvenle içebilirler. Suyumuz kaliteli ve temiz” dedi.

 SU REZERVİMİZDE HİÇ BİR SIKINTI YOK

Keşan’ın ihtiyacını karşılayan Kadıköy Barajı’nda şu an itibarı ile 31 milyon 850 bin metreküp su bulunduğunu ve bu rakamın hem sulama hem de şebeke suyu olarak bu yılki ihtiyacı karşılayabilecek seviyede olduğunu belirten Başaran,Biz Keşan olarak yılda yaklaşık 2.5 milyon metreküp su kullanıyoruz.  Bunun dışındaki su çeltik sulaması için kooperatif tarafından kullanılıyor. Kadıköy Barajı’nda bundan bir ay kadar önce 40 milyon metreküp su vardı. Demek ki sulama için bir ayda 8-9 milyon metreküp su kullanılmış. Önümüzdeki iki ay daha kooperatif su satmaya devam edecek ama biz Keşan olarak şebeke suyu sorunu yaşamayız. Elimizdeki rakamlar bunu gösteriyor” diye konuştu.

ELEKTRİK KESİNTİLERİNE HAZIRLIKLIYIZ

Açıklamasını bazen programlı ya da programsız olarak yaşanan elektrik kesintilerine değinerek sürdüren Başaran,Bütün motorlarımız elektrikle çalıştığı için böyle bir kesinti için belirli merkezlerimizde jeneratörlerimiz var ve bunlar her an çalışabilir durumda bekletilmektedir. Keşan’a su vermek için elektrik kesintilerine karşı da hazırlıklıyız” dedi.

SOKAK ÇEŞMELERİNDE SARFİYAT ÇOK OLUYOR

Mahalle çeşmelerinin kurudukları ve yok olmaya başladıkları yönündeki eleştiriler konusunda da görüş belirten Başaran, “Bu mahalle çeşmelerimizi vatandaşlarımız amaç dışı kullandığı için şebeke dışında bıraktık. İnsanlar bir iki bidon su alıp evinin ihtiyacını karşılamak yerine, hortum bağlayarak bahçe sulamayı tercih ediyor. Ya da araba ve eşya yıkamaya başlıyor. Bu anlamda sokak çeşmelerinde çok yüksek miktarlarda su sarfiyatı gerçekleşiyor. Bu nedenle sokak çeşmelerini yeniden kullanıma açmayı uygun görmüyoruz” şeklinde konuştu.

YAYLA’DA SORUN YOK, ERİKLİ’YE HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERİYORUZ

Başaran, açıklamasının sonunda Yayla ve Erikli sahillerinin su sorunlarına ilişkin bilgi verdi. Yayla sahilinde 2010 yılında faaliyete geçen şebekenin bugün için tam kapasite ile çalışmakta olduğunu kaydeden Başaran,Yayla sahili ve Danişment’te herhangi bir su sıkıntısı ve sorunu kalmadı” diye konuştu. Erikli sahili için Erikli Sahili Turizm Geliştirme Kooperatifi ile Keşan Belediyesi arasında bir protokol imzalandığını hatırlatan Başaran,İmzaladığımız protokol çerçevesinde Erikli sahilinde her türlü teknik  çalışmayı yürütüyoruz ve bu çalışmalarımıza devam edeceğiz.”şeklinde konuştu.