Keşan Fen Lisesi öğrencileri, dün, Yenimuhacir’deki okula ulaşımları konusunda yaşadıkları sıkıntıları anlatmak ve yardım istemek için Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ı ziyaret etti.

Fen Lisesi öğrencileri, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan tarafından saat 14.00 sıralarında makam odasında karşılandı.

Keşan’a ilçe dışından gelerek Yenimuhacir’deki Fen Lisesi’nde eğitim aldıklarını, okulun kendine ait yurdu bulunmamasından dolayı kız öğrencilerin Bilişim Lisesi, erkek öğrencilerin de Anadolu Lisesi’nin yurdunda kaldıklarını belirten öğrenciler, okulun yurda kavuşması için çeşitli girişimlerde bulunduklarını ancak herhangi bir olumlu sonuca ulaşılamadıklarını ve bu nedenle her yıl mağdur olduklarını söylediler. Öğrenciler şunları aktardı:“Okula ait yurt olmadığı için sabahları yurttan geçmiş yıldaki özel okul servisi bizi alıyor öğlen tekrar ilçe merkezindeki yurda götürüyor ve yemek yiyoruz. Sonra yeniden servis bizi Yenimuhacir’deki okula götürüyor. Akşam bir kez daha okuldan alıp yurda getiriyor. Okulun açıldığı ilk yıl Yenimuhacir Belediye Başkanı bizi ücretsiz taşımıştı ancak şimdi öğrenci sayısı fazlalaştı ve okul servisi ayarlanmak zorunda kalmıştı. Bu sene Fen Lisesi öğrencileri de taşımalı eğitim kapsamına alınacaktı. Ancak ihale gecikti. İhale gecikince biz yine geçmiş yıldaki okul servisiyle anlaştık. Ancak şimdi de bu servisin gidebileceği yerlerin sınırlı olduğu bize iletildi. Hatta birkaç kez aracımız polis tarafından durduruldu. Biz sağlıklı ve huzurlu bir eğitim almak istiyoruz. Ancak başımıza sürekli bir şeyler geliyor.”

         Öğrencilerin sıkıntılarını dinleyen ve eğitim konusunda öğrencilerin mağduriyetini gidermek için ellerinden gelen ne varsa ortaya koyacaklarına işaret eden Özcan, “Öğrencilerimiz geleceğimizin teminatıdır. Onların eğitimlerini en güzel şekilde alabilmeleri için herkes seferber olmalı. Keşan Belediyesi olarak taşımalı eğitim konusunda ihale yapılana kadar öğrencilerimizin mağduriyetini gidereceğiz ve öğrencilerimizi ücretsiz taşıyacağız.” şeklinde konuştu.

Mehmet Özcan’ın ücretsiz okul servisi müjdesine sevinen öğrenciler, Özcan’a teşekkür etti.