HABER MERKEZİ

Keşan Belediyesi, Türkiye Satranç Turnuvası, Türkiye Satranç Federasyonu Edirne İl Temsilciliği, Türkiye Satranç Federasyonu Keşan İlçe Temsilciliği, Edirne Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen XVI.  Keşan Belediyesi Uluslararası Açık Satranç Turnuvası, 12 Ağustos 2018 Pazar günü start aldı.

17 Ağustos 2018 Cuma gününe kadar sürecek turnuvaya 163 sporcu başvurdu 145’i de kesin kayıt yaptırdı.

Bölgenin en önemli satranç organizasyonlarından olan turnuvaya; toplamda 8 farklı ülkeden 126’sı Türk, 19’u yabancı sporcu katılıyor.

Gürcistan’dan 6, Azerbaycan’dan 5, İran’dan 2, Suriye’den 1 Özbekistan’dan 1, Yemen’den 1 ve Uluslararası Satranç Federasyonu’na bağlı 3 sporcunun katıldığı turnuvanın Organizatör ve Gözlemciliği’ni FİDE Hakemi Derya Özkan, Başhakemliğini Ulusal Hakem Rafet Gülmez, Başhakem Yardımcılığını Ulusal Hakem İlker Sarıtekin, Masa hakemliklerini de Bülent Buğday, Mustafa Çakır, Mustafa Alcan, Umut Güney, İlay Siner, İlkben Ergin Akkaş, Ayhan Sütlü yapıyor.

Turnuvanın açılışı için 12 Ağustos 2018 Pazar günü tören gerçekleştirildi.

Keşan Belediyesi Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen tören saat 17.00 sıralarında saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı.

Törende açış konuşması yapan Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, Keşan Belediyesi’nin bu yıl XVI.’sını düzenlediği satranç turnuvasına Türkiye’den ve yurt dışından katılım sağlayan tüm sporculara “Hoş Geldiniz” diyerek konuşmasına başladı.

Satranç sporuna büyük önem veren Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan’ın Ankara’da bir toplantıda yer aldığı için açış törenine katılamadığını bildiren Aktan, “Bu turnuvayı 16 yıldan bu yana aralıksız şekilde sürdürüyoruz. 8 farklı ülkeden 150’ye yakın sporcumuz turnuvamızda mücadele ediyor. Sporcularımıza ve ailelerine keyifli birer turnuva diliyorum. Katılımcılarımıza ve destekçimiz Türkiye Satranç Federasyonumuza, hakemlerimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Keşan Belediyesi, Türkiye Satranç Federasyonu, gerçekleştirilen ve ilçedeki satranç sevgisini ve coşkusunu artırmak, satrancı geniş kitlelere yaymak, farklı ülke ve bölge insanlarını satranç etkinliği çatısı altında bir araya getirip kaynaştırmak amacıyla düzenleniyor.