HABER MERKEZİ

“ESNAFIMIZLA BİRLİKTE DAHA YAŞANABİLİR BİR KEŞAN YARATMAK İSTİYORUZ”

Altay, şunları dile getirdi: “Biz esnafımızla birlikte el ele daha iyi bir Keşan oluşturmak istiyoruz. Esnafımıza ceza vermekten ziyade önce karşılıklı olarak görüşerek sorunları çözüme kavuşturmayı istiyoruz. Keşan’ın daha iyi ve yaşanabilir bir şehir olmasına önem veriyoruz. Esnafımızın da bizim bu düşüncelerimize destek vereceğine inanıyoruz. İlçemizde 3 adet hafta içi, 1 adet de cumartesi günü olmak üzere 4 adet halk pazarı kuruluyor. Yaz sezonu da Erikli ve Yayla da halk pazarı kuruluyor. Pazaryerinde sergisi olanlardan bazı esnafımızın, sergi yerlerini bir başkasına kiraladıklarını tespit ettik. Zabıta Müdürlüğü Yönetmeliği’nin 27. Maddesi uyarınca bunlara yasal işlem yapmak durumundayız. Sergi devri yasaktır. Bu bir rant kapısı gibi görülmeye başlandı. Halk arasında da böyle görülüyor. İşgaliye bedeli ödeyen kişi yok, devrettiği kişi var. Bu tür devirler için yasal işlemler yapılacağını buradan esnafımıza duyurmak istiyorum.”

“ETİKETLERDE YARIM KİLO İBARESİ OLMAYACAK”

Altay, pazaryerleriyle ilgili de şunları söyledi: “Pazaryerinde esnafımızın bazıları etiketlerinde yarım kilo ibaresini kullanıyor. Böyle bir etiket şekli yok. Yarım kilo yazımı bir aldatmaca. Etiketlerde yarım kilo ibaresi olmayacak. Bunun da denetimini gerçekleştireceğiz. Pazaryeri çizgilerinin dışında ortak alanlara başka tezgâh açılmayacak. Bunun önüne geçeceğiz. Bu konuda da gerekli denetimler yapılacak.”

“ENGELLİLERİMİZİN HAYATINI ESNAFIMIZLA BİRLİKTE KOLAYLAŞTIRALIM”

Yaya ve engelli geçitlerine park edilen araçlara ceza uygulanacağını ifade eden Altay, “İlçemizde yaya ve engelli vatandaşlarımızın kullanmış oldukları;  yaya ve engelli geçitleri, yaya kaldırımları üzeri, engelli rampaları önüne ve trafik düzenlemeleri kapsamında takılan delinatör üzerine araç park edilmesi nedeniyle trafik güvenliğini tehlikeye sokan, vatandaşlarımızın can güvenliğini hiçe sayan araç sahiplerine Keşan Belediye Başkanlığı Emir ve Yasaklar Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri uyarınca idari para cezası uygulayacağız. Esnaflarımızın engellilerimize yardımcı olarak bu konuya hassasiyet göstermelerini bekliyoruz.

Yine ilçemizde yaya ve engelli vatandaşlarımızın kullandıkları kaldırımların kullanımını engelleyecek şekilde mal arz eden ve yol üzerine malzeme bırakan esnafımıza zabıta ekipleri tarafından yapılan tespite istinaden para cezası uygulayacağız.  Esnaflarımızdan bu konuda duyarlı olmalarını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

SEYYAR SATICILARIMIZ ŞEHRİN ANA ARTERLERİNDE TEZGÂH AÇMASINLAR

Mustafa Altay, açıklamasına şöyle devam etti:“Seyyar satıcılarımızın şehir merkezinde trafiğin yoğun olduğu alanlarda satış yapmalarını da engelleyeceğiz. Bu esnaflarımızın trafiğin daha az yoğun olduğu bölgelerde işlerini sürdürmelerini istiyoruz. Bu konuda zabıta arkadaşlarımız gerekli denetimleri yapacaklar ve esnafımızı uyaracaklar. Bizim burada amacımız Keşan’ın daha yaşanabilir bir hale getirilmesi. Bunu esnafımızla birlikte başaracağız. Seyyar esnafımızın da bize bu konuda anlayış göstereceklerine inanıyoruz. İlerleyen günlerde kendilerine belirli bir alan gösterme konusunda çalışmalarımız devam etmektedir.”

Altay, son olarak pastane ve lokantaların caddelere çıkardığı masa ve sandalyeler için Keşan Belediyesi tarafından belirlenecek işgaliye bedelinin alınacağını ve önümüzdeki günlerde Keşan Zabıta Müdürlüğü tarafından da gerekli denetimlerin başlatılacağını bildirdi.