Keşan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdür Vekili Çevre Mühendisi Arzu Akbunar’ın koordinasyonunda gerçekleştirilmesi planlanan kampanyaya; GÜNEKAB (Güney Edirne Katı Atık Birliği),  TRAKYAKA (Trakya Kalkınma Ajansı) ve Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de destek vereceği kaydedildi.

5 KG ATIK YAĞA 1 KG SIVI YAĞ HEDİYE

Atık yağ toplama kampanyasının ödülü olacağı da ifade edilen açıklamada, evlerde uygulanacak kampanyada, her 5 kilogram atık yağ toplayıp getirene 1 kilogram sıvı yağ hediye edilecek.

ATIK YAĞLARIN ÇEVREYE ZARARI BÜYÜK

Denize, akarsuya ve göle ulaşan bitkisel atık yağların, kuşlara, balıklara ve diğer canlı türlerine de zarar verdiğine işaret eden yetkililer, "Sıralanan bu olumsuzluklardan dolayı gelişmiş ülkelerde kullanılmış bitkisel ve hayvansal yağların kanalizasyona, yüzeysel sulara dökülmesi yasaktır. ABD'de yapılan bir araştırmaya göre, kanalizasyon sistemlerinin tıkanmasından % 40 oranında lavaboya dökülen bitkisel ve hayvansal atık yağların sorumlu olduğu tespit edilmiştir. Atık bitkisel yağlar, atık su kirliliğinin % 25'ini oluşturmaktadır. Yani atık bitkisel ve hayvansal yağlar ayrı toplansa, evsel atık suları en az % 25 daha temiz olur." dedi.