Keşan Belediyesi, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteğiyle, dün, Keşan’daki okullarda 22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle bilgilendirme yaptı ve broşür dağıttı.

Ahmet Yenice Ortaokulu’nda yapılan ilk etkinliğe; Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Erhan Başaran, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Arzu Akbunar, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mücahit Erdoğan katıldı.

Etkinlikte konuşan Erarslan, 22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle bir arada olunduğunu belirterek, “Su aynı ekmek ve hava gibidir. Su hayattır ve insan için çok önemli bir ihtiyaçtır. Suyun doğru kullanımının erken yaşlarda çocuklarımıza aşılanması gerekiyor.” dedi.

Erarslan’ın ardından Başkan Yardımcısı Aktan konuştu.

Suyun hayatın en temel kaynaklarından biri olduğunu belirten Cengizhan Aktan, “Ancak suyumuz dünya nüfusunun artması ve iklim değişikliği gibi etkenler nedeniyle giderek azalmakta. Bu nedenle suyu israf etmememiz çok önemli. Suyun değerini her zaman iyi bilmemiz gerekiyor. Bu nedenle Keşan Belediye Başkanımız Opr. Dr. Mehmet Özcan, sizler için suyun yaşam ve insan açısından önemini anlatan bir kitapçık bastırdı. Sizlerden isteğimiz kitapçıktan edindiğiniz bilgileri çevrenizde, ailenizde uygulamanız ve yanlış kullanımda bulunanları uyarmanız. Çünkü yetişkinler ne yazık ki genç nesiller kadar duyarlı olamayabilir.” şeklinde konuştu.    

Konuşmaların ardından öğrencilere; Aktan, Erarslan, Başaran, Akbunar, Erdoğan tarafından Keşan Belediyesi’nin Dünya Su Günü nedeniyle bastırdığı kitapçıklar dağıtıldı.

Kitapçıklar gün boyu Keşan Belediyesi tarafından okullarda dağıtıldı.

ÖZCAN SU GÜNÜ NEDENİYLE ÇOCUKLARA SESLENDİ

Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, kitapçıkta öğrencilere şöyle seslendi: “Sevgili çocuklar, hepinizin bildiği gibi, canlıların yaşamlarını sürdürebilmeleri için en önemli faktörlerin arasında su bulunuyor. Ancak çok değerli bir madde olan su kullanılırken gereken özen gösterilmediği için özellikle gelecek açısından sıkıntı çekileceği sinyallerini bugünden almış bulunuyoruz. Yarınlarda yaşayacak olanların su sıkıntısı çekmemeleri için önlem almak, bir insanlık görevi olarak karşımıza çıkmaktadır. Birçok alanda olduğu gibi, bu konuda da yine en büyük desteği sizler vereceksiniz. Bu sayede, bugünün ve yarının insanları, sizlere birer manevi madalya değerinde teşekkür borçlu olacaklardır.

Yaşamsal bir konuda en büyük desteğimiz yine sizler olacaksınız. Üstleneceğiniz sorumlulukla bugüne katkı sunmakla kalmayıp yarınlara da el uzatacaksınız…  

Değerli çocuklar, yetkililer su sıkıntısı çekmemek için gereken önlemleri alırken, sizlerin de yardımıyla büyük çapta tasarruf sağlanacak. Evlerinizde yükleneceğiz sorumluluk duygusuyla dört kişinin bir ailenin su tasarrufunda yılda 140 ton gibi önemli bir katkı sağlayacağını biliyor musunuz? Bunun için basit bazı önlemleri uygulamanız ve uygulatmanız yeterli olacaktır. Gelecek sizlerin ellerinde olacağına göre, daha yaşanılır bir dünya için katkı sunmak da önemli göreviniz olacaktır. Bizlere bu desteği vereceğinize olan inancımızla, evinizdeki su tasarrufu önlemlerini sorumluluğunuza bırakır, gözlerinizden öperim…”