“Küba’da Eğitim” konulu panele katılmak üzere 7 Haziran 2014 Cumartesi günü Keşan’a gelen Küba’nın Ankara Büyükelçisi Alberto González Casals, panel öncesinde Keşan Belediyesi’ni ziyaret etti.

Saat 14.30’da, Jose Marti Küba Dostluk Derneği İstanbul Şube Başkanı Gülzerin Kızıler ve Eğitimde Sınıf Tavrı’ndan Mahmut Can ile birlikte Keşan Belediyesi’ne gelen Casals, burada Keşan Belediye Başkan Vekili Ercan Ersoylu tarafından karşılandı.

Ersoylu, karşılamada, Büyükeliçinin Keşan Belediyesi’ne gerçekleştirdiği ziyaret nedeniyle kendisine teşekkür ederek “Bu tip diyalogların halklarımız arasında sevgiyi saygıyı ve birbirlerini tanıma imkanlarını arttıracağını düşünüyorum. Çok faydalı bir ziyaret olduğunu düşünüyorum. Her ne kadar Küba bize çok uzaksa da mutlaka bazı müşterek alanlarda çalışmalarımız olacaktır. Halklar arasında bilgi alışverişi bilgi aktarımı olacaktır. Kültür birlikteliklerinin de bazı alanlarda olduğunu düşünüyorum” dedi.

Casals da öncelikle kendilerine zaman ayıran Ersoylu’ya teşekkür ederek, Keşan ile Küba’daki bazı yerleşim yerlerinin benzerlikler gösterdiği kaydederek,“Küba’dan bir şehir ile Keşan Belediyesi’nin kardeş şehir olması için bir çalışmada bulunabilirim. İki ülke arasındaki ilişkileri geliştirme çabalarımız sürüyor. Havana ile İstanbul arasında uçuşları başlatmak için THY ile görüşmelerimiz sürüyor. Bu Keşan’a ilk gelişim ama bundan sonra da gelmek, Keşan ve Küba’daki bir kente dair işbirliği protokolü imzalamak isterim. Türkiye’de ve Keşan’da Kübayı seven ve Küba hakkında bilgisi olan birçok insan olduğunu görüyorum ve seviniyorum. Bu ilgiyi de takdir ediyoruz” dedi.

Ersoylu, Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın görevli olarak yurtdışında bulunduğunu, dönüşünce bu öneriyi kendisine ileteceğini dile getirdi.

Küba Büyükelçisi’nin ziyareti sırasında Keşan Belediye Meclisi Üyeleri Nilüfer Erk Oğuz ile Cengizhan Aktan da hazır bulundu.