Keşan Belediyesi ile DİSK’e (Devrimci İşçi Sendikakaları Konfederasyonu) bağlı Genel İş’e (Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası) üye 135 işçi arasında yeni toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlandığı bildirildi.

Konuyla ilgili olarak, dün, Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nde bulunan işyeri temsilciliğinde bir basın toplantısı düzenlendi. Genel İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Salim Şen tarafından basına yapılan açıklamada, 2013 yılı sonunda başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerine; sendika adına, kendisinin dışında Trakya Şube Sekreteri Kenan Akkan, İşyeri Baş Temsilcisi Fikret Özdemir, temsilciler Nazif Meriç ve Mustafa Atılgan, işyeri adına da Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Feyzi Engin, Belediye Meclisi üyeleri Ercan Ersoylu, Yılmaz Başol ve Yılmaz Karataşoğlu’nun katıldığını söyledi.

Şen, 2014-2015 yıllarında geçerli olacak toplu sözleşme kapsamında işçilere ilk yıl için %14, ikinci yıl için ise enflasyon oranı +3 puan zam yapıldığını, ayrıca sosyal haklarda da %14 iyileştirmeye gidildiğini söyledi. Salim Şen, yeni toplu iş sözleşmesinin taraflarca, yakın bir gelecekte düzenlenecek törende imzalanacağını sözlerine ekledi.