Keşan Belediye Meclisi’nin mayıs ayı toplantısının ikinci oturumu dün gerçekleştirildi.

Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan ve saat 16.00’da başlayan toplantıya, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın mazereti nedeniyle Meclis 1. Başkan Vekili Ercan Ersoylu başkanlık etti.

Toplantıda, ilk oturumda Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen 2013 yılı kesin hesabı ile Paşayiğit ve İzzetiye mahallelerinin su tarifeleri görüşüldü.

2013 BÜTÇESİ 40 MİLYON 533 BİN 797,16 TL OLARAK KABUL EDİLDİ

Toplantıyı açan Ersoylu kesin hesapla ilgili bilgilerin komisyon tarafından değerlendirildiğini aktardı ve sözü grup sözcülerine bıraktı. Bu sırada söz alan AK Parti Grubu Sözcüsü Tolga Saltık, kesin hesapla ilgili olarak eleştirilerini dile getirdi ve maddeye şerh koyduklarını aktardı. Muhalefetin eleştirilerini yanıtlayan Ersoylu, Keşan Belediyesi’nin bölgenin lokomotif belediyelerinin başında geldiğini, şerh kararını saygıyla karşıladıklarını ancak Keşan Belediyesi’nin pazaryeri, yağmur suyu, kolektör çalışmaları gibi çok büyük hizmetleri olan bir belediye olduğunu aktardı. Ülkede %11’lik işsizlik oranı düşünüldüğünde Keşan Belediyesi’nin çalıştırdığı bölge vatandaşlarının en azından bölgedeki işsizliği giderme adına bir uygulama olarak görülmesi gerektiğine işaret eden Ercan Ersoylu, maddeyi oylamaya sundu. Keşan Belediyesi’nin 2013 yılı bütçesi 40 milyon 533 bin 797,16 TL olarak oyçokluğu ile kabul edildi.

YENİ MAHALLELERİN SU TARİFELERİ BELİRLENDİ

Daha sonra son yerel yönetim seçimlerinin ardından Keşan’ın mahallesi olan İzzetiye ve Paşayiğit’in su tarifeleri görüşüldü.  

Madde hakkında bilgi veren Ersoylu, Paşayiğit Mahallesi’nde kullanılacak su tarifesinin Keşan’ın diğer mahallelerinde uygulanan 3 TL+KDV şeklinde olmasının öngörüldüğünü dile getirdi ve İzzetiye Mahallesi’nde uygulanması planlanan tarifeyi ise şöyle açıkladı:

Meskenler ayda 15 m3’e kadar (15 m3 dahil) 1,50 TL, 16 m3 - 30 m3 arası 1,88 TL, 31 m3 - 60 m3 arası 2,73 TL, 60 m3’ten yukarısı 3,00 TL, ticarethanelerde (beher m3) tonu 3,00 TL.

Tarifelerin KDV hariç olarak belirlendiği de kaydedildi.  

Açıklamanın ardından CHP ve AK Parti grup sözcüleri tarifeleri uygun bulduğunu, MHP Grubu Temsilcisi Süleyman Eren ise Paşayiğit’teki tarifenin m3 başına 2,5 TL olmasını önerdi.

Ercan Ersoylu, Paşayiğit’in, içme suyu grubundan su aldığını ve grubun belirlediği fiyatın, üzerine kâr konmaksızın uygulandığını açıkladı.

Meclis, Paşayiğit’in tarifesini, CHP ve AK Parti grubunun oylarıyla oy çokluğu; İzzetiye’nin tarifesini ise oybirliği ile kabul etti.

Mecliste alınan kararlara destek verenlere teşekkür eden ve kararların Keşan’a hayırlı olmasını dileyen Ercan Ersoylu, bir sonraki meclis toplantısının 5 Haziran 2014 Perşembe günü saat 16.00’da  yapılacağını açıklayarak toplantıyı kapadı.