Keşan Belediyesi, daha önce 8 Mart Kadınlar Günü panelinde katılımcılara duyurduğu, kadınlara yönelik ücretsiz kişisel gelişim eğitimi seminerleri için başvuruları alınmaya başlanan; Yaşam Koçu, Öğrenci Koçu ve Eğitim Danışmanı Burcu Özgür Tozluklu’nun vereceği eğitim seminerleri, “Zaman Yönetimi”, “Öfke Kontrolü”, “Etkili İletişim Teknikleri”, “Motivasyon ve Stres Yönetimi” konularında verilecek.

SEMİNER ÜCRETSİZ OLACAK

Seminer Perşembe günleri 18.00-20.00 saatleri Keşan Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek ve ilki bugün başlayacak ve ücretsiz olacak.

Haftada 2 saat olmak üzere 4 hafta sürecek seminerlerin 25’er kişilik gruplar halinde planlandığını ve başvuru sırasına göre grupların oluşturulacağını bildiren Keşan Belediyesi yetkilileri, 31 bayanın seminere katılım için müracaat ettiğini belirtti.

PROGRAMLARDA NELER VAR?

Burcu Özgür Tozluklu, eğitim seminerlerinin içeriğine ilişkin olarak şu bilgileri verdi:

ZAMAN YÖNETİMİ

“Daha iyi bir zaman yönetimi için atılması gereken adımlar. Katılımcılar; zamana ve hayata yeni bir bakış açısı sağlayabilecekler, zamanı kontrol etmenin ve verimli kullanmanın önemini anlayabilecekler, zaman kayıplarının temel nedenlerini ve bunlarla baş etmenin yollarını öğrenebilecekler, öncelikleri belirlemenin ve yetki devretmenin gereğini daha iyi kavrayabilecekler, etkin zaman yönetimi tekniklerini kullanmayı öğrenebileceklerdir.

ÖFKE KONTROLÜ

Öfke kontrolü eğitim seminerinde, iletişimin her aşamasında başarıyı yakalamak için, hepimizin günlük hayatlarımızda zorluklara ve çatışmalara bağlı gerçekleşen olumsuzluklar karşısında öfke kontrolünü öğrenmek ve başarı ile kullanmak amacını taşır.

ETKİLİ İLETİŞİM

İletişim temel bir yaşam becerisidir, doğduğumuz andan itibaren sözlerle, davranışlarla iletişim halinde oluyoruz. Dolayısıyla gerek iş hayatında, gerekse özel yaşamda doğru iletişim kurmak; daha başarılı ve daha mutlu bir hayatın kapılarını açan anahtar olacaktır. Bu program; katılımcılara etkin iletişim kurmasına yardımcı olacak teknikleri içermektedir.

MOTİVASYON VE STRES YÖNETİMİ

Bu program; stresi etkisiz hale getirmek için motivasyon tekniklerinden nasıl yararlanılacağına ve bu motivasyonun nasıl sürekli hale getirileceğine, kişiler arası farklı motivasyon yöntemlerinin uygulanmasına kadar pek çok konuyu içermektedir.”