HABER MERKEZİ

Kudret Kalkan öncülüğündeki ‘Kırmızı liste’ ile Salih Özkan öncülüğündeki ‘Beyaz liste’nin katıldığı adaylık yarışında üyeler Salih Özkan’ı başkan seçerek ‘değişim’ dedi.

185 kayıtlı üyenin bulunduğu Keşan Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası’nda 155 üye oy kullanırken 1 oy boş ve 1 oy da geçersiz sayıldı. Buna göre Salih Özkan 89, Kudret Kalkan da 64 oy alırken yeni yönetim Özkan’ın “Beyaz Listesi”nden oluştu.

Saat 11.30 sıralarında başlayan Genel Kurul’a, Edirne Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan’da bulunan Odaların başkanları ve yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ve üyeler katıldı.

Bakanlık temcileri Uğur Denktaşçı ve Güray Aral’ın da hazır bulunduğu Genel Kurul’da, divan başkanlığına Mahmut Demirkan, başkan vekilliğine Osman Kuşçu, kâtip üyeliklere de Saim Karadeniz ve Nedim Akın seçildi.

Kudret Kalkan öncülüğündeki ‘Kırmızı liste’ ile Salih Özkan öncülüğündeki ‘Beyaz liste’nin yarıştığı Genel Kurul’da divan heyeti seçimi sonrası saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Mevcut Başkan Kudret Kalkan, katılımcılara “Hoş geldiniz” dedikten sonra, yönetim kurulu faaliyet raporunu okudu.

Devamında sırasıyla denetim kurulu faaliyet raporu, bilanço gelir-gider hesapları okundu ve oy birliğiyle ibra edildi.

Yeni dönem çalışma programı ile bu program içinde yer alacak eğitim, teorik ve pratik kurs programları ve tahmini bütçenin görüşülüp kabul edilmesinin ardından, yönetime, bağlı olduğu birliğin muvafakati alınmak şartıyla kuruluş amacını gerçekleştirmeye yönelik gayrimenkul ve her türlü taşıt alım satımı, gayrimenkul karşılığında ödünç para alınması için yetki verildi.

Aylık ücretlerin, huzur haklarının, yolluk ve konaklama ücretlerinin tespit edilmesinin ardından dilek ve temenniler bölümüne geçildi.

İLKE OLARAK ŞEFFAFLIK, DÜRÜSTLÜK, SAMİMİYET ANLAYIŞINI ÖN GÖRDÜK

Bu bölümde ilk olarak ‘Beyaz liste’nin başkan adayı Salih Özkan konuştu. Özkan, şu ifadeleri kullandı: “Öncelikler hepiniz hoş geldiniz. Bugüne kadar odamızda çeşitli görevlerde bulunup aramızdan ayrılan üyelerimizi, ustalarımızı minnet ve şükranla anıyorum. Biz bu yola çıktığımız ilk gün kendimize ilke olarak şeffaflık, dürüstlük, samimiyet anlayışını ön gördük. Uzun yıllardır bu odanın bir üyesi olarak yaşanan problemleri hep birlikte bir araya gelerek çözüme kavuşturacağımıza inanıyoruz. Bu süreçte birlik ve beraberliğimizi arttıracak etkinliklere, faaliyetlere önem vererek daha sağlıklı bir yapı oluşturmak, meslek içi seminerler bizim olmazsa olmazımızdır. Diğer listedeki arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Genel kurulumuz odamıza hayırlı olsun.”

HEYECAN DOLU, GENÇ VE DİNAMİK ARKADAŞLARDAN KURULU BİR LİSTE İLE HUZURLARINIZDAYIZ

Salih Özkan’ın ardından Kudret Kalkan da konuşarak şunları söyledi: “Bildiğiniz üzere 26 Ocak 2014’te yapmış olduğumuz genel kurulumuzdaki seçimlerde değerli oda üyelerimiz bu görevi bizlere uygun görüp görevlendirmişlerdi. Şahsım olarak da o tarihten bu yana Keşan Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanlığı’nı yürütmekteyim. Daha önceleri kamuda ve basında da belirtmiş olduğumuz gibi hedefimiz her zaman odamızı ve mesleğimizi en iyi yerlere taşımak olmuştur. 26 Ocak 2014’ten bu yana başkanlık yaptığım bu dönemde yönetim ve denetim kurulundaki arkadaşlarımızla birlikte odamıza bir takım şeyler kazandırmak istedik. Aynı zamanda da üyelerimizin bildiği ve yakından da takip ettiği gibi bir takım olumsuzluklarla da mücadele ettik. Tabi ki bizler de henüz tamamlayamadığımızı düşündüğümüz hedeflerimizi gerçekleştirmek üzere siz değerli üyelerimizin oyları ile bu göreve tekrar talibiz. Yeni bir oluşum, heyecan dolu, genç ve dinamik arkadaşlardan kurulu bir liste ile huzurlarınızdayız. Görev aldığımız bu 4 yıllık dönemde mevcut yönetim ve denetim kurulundaki arkadaşlarımıza odamıza yaptıkları katkılarından dolayı ne kadar teşekkür etsek azdır. Değerli üyelerimiz uygun görür de bizi bu görece getirirlerse eğer en büyük hedefimiz yönetim ve denetim kurulundaki arkadaşlarla bir araya gelerek meslektaşlarımızın sorunlarını ve isteklerini yerinde ve zamanında tespit edip çözüm bulmak olacağını önemle belirtmek isterim. Diğer listedeki arkadaşlarımıza da başarılar diler, genel kurulumuzun hayırlı olmasını temenni ederim.”

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Özkan’ın 89 oy aldığı yeni yönetim ise şöyle gerçekleşti:

“1- Feyzi Cinci 2-Ahmet Toz Önder Tokmak 4- Mustafa Güvercin 5- Erkan Yanık 6- Hasan Demirkol Denetim Kurulu 1- Mutlu Gezer 2- Gülşen Çınar 3- Esen Çetin”