Keşan Birleşik Haziran Hareketi Meclisi Yönetim Kurulu adına Yürütme Kurulu Üyesi Hasan Karagöz, dün saat 15,30’da yaptığı açıklamada, AK Parti iktidarının içerdeki ve bölgedeki savaşı kışkırttığından ve Başkanlık sistemini tankla topla hayata geçirmeye çalıştığından söz etti.

GÜN EŞİT ÖZGÜR VE BARIŞ DOLU BİR GELECEĞE BİRLİKTE ADIM ATMA GÜNÜDÜR

AK Parti iktidarı ve sermaye devletinin ülkeyi felaketin eşiğine getirdiğini söyleyen Karagöz, şunları ifade etti: “Bir savaş projesine dönüşen AKP iktidarı içerde ve bölgede savaşı kışkırtarak, faşist, gerici, piyasacı iktidarını sürdürmeye ve Başkanlık Sistemi’ni tankla ve topla hayata geçirmeye çalışıyor. Ortadoğu’da emperyalizmin çıkarları doğrultusunda her türlü pozisyonu alan, cihatçı çeteler ile yaptığı ittifakları bozmamak konusunda kararlı, ülkemiz emekçilerinin baş düşmanı AKP iktidarının Kürt halkına karşı uyguladığı saldırganlık aynı zamanda devlet politikasına da dönüşmüş durumdadır. AKP, Kürt halkının üzerine bomba yağdırıyor. Evleri bombalıyor. Okulları boşaltıp, savaş üssüne dönüştürüyor. İnsanları göçe zorlayarak yerinden yurdundan ediyor. Askeri kuşatma ile birlikte Ak torosları devreye sokuyor, ırkçı ve mezhepçi IŞİD tipi özel yapılanmalar eliyle kirli ve karanlık bir savaş yürütüyor. 30 yıldır sürdürülen savaş yöntemleriyle, tankla, topla Kürt halkının direnişi ortadan kardırılamadı. Öte yandan Kürt hareketinin eylem çizgisi de siyasi bir çözüm imkanını geliştirmiyor. Sorunun şiddetle çözümü çıkmaz bir yoldur. Şiddetle bir çözüm gelişmeyecek, şiddet sarmalı yeni ve bu kez etnik bir karşıtlık temelinde gelişen bir iç savaş sürecinin kapısını aralayacaktır. Kentleri kuşatan tanklar artık ülkeyi birbirinden koparan duvarlara dönüşüyor. Doğu ile Batı, Türkler ve Kürtler arasındaki bağlar kopuyor. AKP iktidarının savaş ve faşist baskı politikalarına karşı halkların birliği ve eşitliğinin, barışın sesini ancak emperyalizme karşı durarak, milliyetçi tutumları reddederek, yükseltebiliriz. Emperyalizmin bölgeyi etnik ve mezhepsel ayrışmalarla sürüklediği iç savaş hattından çıkmak da böyle mümkün olabilir. Bu savaş, şiddet ve kuşatmanın ortadan kaldırılması için AKP iktidarına karşı her yerde emekçilerin birliğini, halkların eşitliğini ve kardeşliğini, birlikte yaşamın ve barışın sesini yükseltelim. Gün insanlığa, yaşama hakkına sahip çıkma günüdür. Gün eşit özgür ve barış dolu bir geleceğe birlikte adım atma günüdür. Bir hayalimiz var, memleket hayalimiz, insanlık hayalimiz, birlikte yaşama hayalimiz, hayallerimizi sahipsiz bırakmıyoruz. Doğu’dan Batı’ya uzanan kardeşlik güneşine tutunarak silahların gölgesini üzerimizden kaldıracağız.”

EŞİTLİK İÇİN, KARDEŞLİK İÇİN, BARIŞ İÇİN SESLENİYORUZ

Ülkemizdeki barışın bölgedeki barıştan ayrı olmadığını belirten Karagöz, şunları kaydetti: “AKP, Kürt halkına yönelik saldırılara son vermelidir. Kentlerdeki kuşatmalar kaldırılmalı, askeri birlikler çekilmeli, sıkıyönetim uygulamaları terk edilmelidir. Halkın can ve mal güvenliği teminat altına alınmalıdır. Buna paralel PKK silahlı eylemlere son vermelidir. Kürt sorununun eşitlik yurttaşlık temelinde çözümü için emekçilerin, tüm toplumsal kesimlerin özgür bir tartışma zemini ve süreci oluşturulmalıdır. Emperyalist güçlerin her tür etkisinden arındırılmış, kapalı kapılar ardında yürütülmeyen, gizli pazarlıklara dayanmayan tüm görüşmelerin açık sürdürüldüğü bir yöntemle Kürt sorunun çözümü Türkiye toplumunun ortak sorumluluğu ve katılımı içinde yaratılmalıdır. Ülkemizde barış bölgede barıştan ayrı değildir. Emperyalizmin bölgeye yönelik saldırganlığına karşı durulmalı. Suriye’ye yönelik her tür dışarıdan müdahaleye son verilmeli. Suriye halkı kendi geleceğini kendi tayin etmelidir.”