Etkinlikte, yüzlerce traktör, hain darbe girişimine tepki amacıyla konvoy oluşturdu. Saat 21.30 sıralarında Kerami Mercan 112 Acil İstasyonu önünde başlayan etkinliğe; Keşan Ziraat Odası Meclis Başkanı Üzeyir Coşkun, Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Şen, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı. 15 Temmuz 2016 Cuma günü yaşanan darbe girişimine karşı tepkilerini gösteren çiftçiler, Kerami Mercan 112 Acil İstasyonu önünde toplandı. Yüzlerce traktörün katıldığı etkinlikle şehir içinde Türk bayrağıyla süsledikleri traktörleriyle tepkisini ifade eden çiftçiler, şehir turu attı. Etkinlikle ilgili konuşan Hasan Şen, “15 Haziran’da demokrasimize yapılan saygısızlık sonucu, Keşan çiftçisi, demokrasisine sahip çıkıyor. Traktörlerle bizler de tepkimizi dile getiriyoruz.” dedi.

KEŞAN ÇİFTÇİSİ OLARAK DEMOKRASİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ

Sonrasında konuşan, Hüseyin Boyalık, “15 Temmuz’da ülkemize yapılmak istenen hain darbe girişimine karşı Keşan Ziraat Odası önderliğinde traktörlerimizle tepkimizi dile getirmek istedik. Bu traktörler bizim çiftçimizin temel ekipmanıdır. Devletimiz bize her türlü desteği veriyor. Bizler de çiftçiler olarak devletimizin, hükümetimizin ve siyasi iktidarın yanındayız. Çiftçilerden kimse şüphe etmesin. Bizler de Keşan çiftçisi olarak hep birlikte el ele, siyasi parti gözetmeksizin demokrasimize sahip çıkıyoruz.” dedi.

ÇİFTÇİLER OLARAK DEMOKRASİNİN YANINDAYIZ

Keşan Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Emin Meriç ise konuyla ilgili, “Çiftçiler olarak demokrasinin yanındayız. Ülkemizin çok büyük bir badire atlattı. Varımızla, yoğumuzla devletimizin yanındayız. Çiftçilerimizin katılımından dolayı teşekkür ediyoruz. Zaten 20 gündür nöbetteyiz. Nöbetimize devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

ATATÜRK’ÜN EVLATLARI OLARAK DEMOKRASİMİZE SAHİP ÇIKMAK İSTEDİM

Her yaştan çiftçinin katılım gösterdiği konvoyda, en dikkat çeken kişi ise öğretmenliğin yanında çiftçilik de yapan bayan sürücü oldu.

Leyla Kafalı, kadınları tarım sektöründe temsil ettiğini söyleyerek,“Bir bayan olarak buraya katılmak istedim. Atatürk’ün evlatları olarak demokrasimize sahip çıkmak istedim. Bu nedenle de traktörümle buraya katıldım. Aynı zamanda tüm kadınlarımızı da temsil ediyorum.” diye konuştu.

Öte yandan, Keşan Çiftçi Malları Koruma Başkanı Hüseyin İnce, çiftçiler olarak her zaman demokrasinin yanında olduklarını kaydetti. İpsala Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Darcan da hain darbe girişimine tepki olarak hemen hemen her köyden katılımla demokrasiye sahip çıktıklarını belirtti. Yaklaşık 2 saat süren konvoyda ilçeyi dolaşan traktör sürücüleri halk tarafından ilgiyle karşılandı. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk Bayraklarıyla traktörlere destek verdi. Sonradan edinilen bilgiye göre konvoya yaklaşık 300 traktörün katıldığı öğrenildi