HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Türkiye genelinde artan koronavirüs vakaları nedeniyle Keşan İlçe Hıfzısıhha Kurulu kararınca 25 Kasım 2020 tarihinde kapatılan Keşan Ticaret Borsası Canlı Hayvan Satış Şubesi'ndeki canlı hayvan pazarı, dün tedbirlerle hizmete girdi. Pazara gelenlerin ateşleri ölçülüp, HES kodları sorgulandı. Araçlar ise dezanfeksiyon tünelinde ilaçlanarak içeri alındı. Üretici ve alıcılar maske takılarak alışveriş yaparken, pazarın değişik noktalarına el dezenfektanları yerleştirildi. Pazara gelenler sosyal mesafe kuralına uymaları konusunda anonslarla sık sık uyarıldı.

KÜÇÜKBAŞ HAYVAN PAZARI CUMA GÜNÜNE ALINDI

Keşan Ticaret Borsası Başkanı Necmi Kaymaz, vaka sayılarındaki artış nedeniyle canlı hayvan pazarının 25 Kasım'dan bu yana kapalı olduğunu belirterek, "Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz ile Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğümüzle yaptığımız görüşmeler sonrasında vaka sayılarının azalmasından dolayı pazarımızın açılması kararlaştırıldı. Bugün (Dün), maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyarak pazarımızı açtık. Dün, bu konuyla ilgili tüm üyelerimizi bilgilendirdik. Bugün büyükbaş hayvan pazarımız var. Cumartesi günleri kurulan küçükbaş hayvan pazarımızı da sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle 1 gün önceye yani cuma gününe aldık. Tüm üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

BÖLGE TİCARETİNE ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAKTIR

Keşan Ticaret Borsası Canlı Hayvan Satış Şubesi'nde görevli veteriner hekimi Fatih Okur da, yaklaşık 1.5 aydır kapalı olan canlı hayvan pazarının yeniden üreticilere kapılarını açtığını ifade ederek, "Bölgemizde vaka sayılarının azalmasıyla canlı hayvan pazarımız yeniden açıldı. İnşallah yakın zamanda koronavirüsten tamamen kurtuluruz. Üreticilerimize pazarın dün açılacağını ilettik. Ancak duymayanlar da oldu tabi. Bu nedenle bugün pazarda hareketlilik az. Ama yine de bölge ticaretine önemli katkı sağlayacaktır. Herkes maske, mesafe ve hijyen kurallarına elinden geldiğince uyuyor. Bizde pazara gelenleri ateşini ölçerek ve HES kodunu sorgulayarak içeri alıyoruz. Araçlarımız da girişte dezenfekte ediliyor" diye konuştu.    

PAZARIN AÇILMASIYLA BİZDE MALIMIZI GETİREREK SATIŞA SUNDUK

Üretici Tayfun Özkan ise canlı hayvan pazarının yeniden açılmasını sevindirici bulduklarını kaydederek, "Pazarımız 25 Kasım'da kapatılmıştı. Bugün (Dün) pazarın açılmasıyla bizde malımızı getirerek satışa sunduk. İşler biraz durgun ama buna da şükür. Önlemlere de uyuyoruz. Ateşimiz ölçülüyor. Herkes maskesini takıp, sosyal mesafeye dikkat ediyor" ifadelerini kullandı.