HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL 

Keşan Kaymakamlığı Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarında katılımıyla çocuk istismarına karşı tepki yürüyüşü yapıldı. Saat 12.00 sıralarında, Keşan Orman İşletme Müdürlüğü önünde toplanarak kortej oluşturan yaklaşık bin kişi, Türk bayrağı ve Atatürk posteri açarak ellerinde çocuk istismarına karşı yazılar bulunan dövizlerle sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. 

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından Keşan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Nergis Karaağaçlı bir konuşma yaptı. Çocuk istismarının önlenmesi konusunda farkındalık yaratmak amacıyla toplandıklarını belirten Karaağaçlı, "Her çocuğumuz bizim bugünümüz, yarınımız ve geleceğimiz demektir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak hiçbir çocuğun en ufak bir ihmal ve istismara maruz kalmasını istemeyiz ve kabul edemeyiz. Çocuklarımızı her türlü ihmalden ve istismardan korumak bizim en önemli görevimizdir. Çocuk istismarına karşı eğitimle birlikte farkındalık oluşturma çalışmaları her geçen gün artmaktadır. İstismar suçlarının cezalarının  artırılmasının ötesinde toplumun tüm kesimlerinin katılım ve desteğiyle her türlü ihmal ve istismara karşı sıfır toleransla mücadele çalışmaları yapılmaktadır  ve bu çalışmalar artarak devam edecektir. Bakanlık olarak biz diyoruz ki: 'Çocuk gülerse dünya güler tüm çocukların güldüğü bir dünya için mücadele ediyoruz." dedi. 

Yürüyüşle ilgili programın sona ermesinin ardından AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Boyalık, açıklamasında şunlara yer verdi: “Bugün bu yürüyüşü hazırlayan Keşan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürümüz Nergis Karaağaçlı’ya teşekkürlerimizi sunuyoruz. Keşan bu konuda bir farkındalık yarattı. Bölgemizde ilk defa böyle bir program düzenlendi. Programa katılımında çok iyi seviyede olduğunu gördük. Keşan yine gerekli duyarlılığı gösterdi. Duyarlılık gösteren herkese teşekkür ederim. Ayrıca, her çocuğun düzgün bir yaşama hakkı var. Çocuklarımız ve kadınlarımız bizler için çok değerlidir.”