HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Olay, dün, öğle saatlerinde Aşağı Zaferiye Mahallesi Adalı Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, cadde üzerine kimliği belirsiz kişi veya kişilerce bırakılan zehirli etten yiyen köpek ve kediler bir süre sonra fenalaştı. Olayda, 'Samuray' isimli 10 yaşındaki sahipli köpek ölürken, zehirlenen 4'ü köpek, 1'i kedi 5 hayvan, çevredekiler tarafından özel araçlarla kliniğe götürülerek, tedavi altına alındı. İhbar üzerine olay yerine gelen Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri de inceleme yaptı. Mahalle sakinleri ise olaya tepki göstererek, hayvanları zehirleyen kişi yada kişilerin kimliklerinin tespit edilerek, yakalanmasını istedi. Bazı sokak köpeklerinin ise kayıp olduğu ve ölmüş olabilecekleri iddia edildi. Ölen köpekten alınan numunelerin incelenmek üzere laboratuara gönderileceği bildirildi.

TEHDİT ETMİŞLERDİ, ÖLDÜRECEKLERİNİ SÖYLEMİŞLERDİ

Ölen köpeğin sahibi Adilhan Karabulut, köpekleri 'Samuray'la ilgili daha öncede tehditler aldıklarını belirterek, "Annemin sesiyle uyandım. Bağırışlar vardı mahallede. Dışarı çıkıp baktığımda köpeklerin ağzından köpük geliyordu. Onları veterinere götürdük. Kendi köpeğimizi bulamadık. Yaklaşık yarım saat sonra bulduğumuzda da ölmüştü. Birinin zehirlediğinden şüpheleniyoruz. Çünkü daha önce şikayet ve tehdit etmişlerdi, öldüreceklerini söylemişlerdi" dedi.

ŞİKAYETÇİYİZ VE SONUNA KADARDA TAKİPÇİSİYİZ

Keşan Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği üyesi ve mahalle sakini Sakine Serin de, yaşananlara tepki göstererek, "Telefonla arayarak bana olayı bildirdiler. Hem sahipli, hem de sokakta bakılan kedi ve köpekler zehirlenmiş. Daha öncede bazı komşular, köpeklerin havlamalarından rahatsız olduğunu belirtmişler. Şikayetçiyiz ve sonuna kadarda takipçisiyiz" diye konuştu.

HAYVANI SEVMEYEN, ALLAH'I DA SEVMEZ

Şahabettin Torun ise Türkiye'de hayvanlara sahip çıkılmasını isteyerek, "Bunlar evladımız gibi. Bir insan çocuğuna zehir verebilir mi? Veremezsin çünkü o da bir can. Burada çok sayıda köpek vardı. Şu an bir tane bile köpek yok. Hayvanı sevmeyen, Allah'ı da sevmez" ifadelerini kullandı.

HAYVANLARIN DURUMU KRİTİK

Veteriner hekimi Barış Kasımoğlu da, zehirlenen 4 köpek ve 1 kedinin tedavisinin sürdüğünü belirterek, sağlık durumlarının kritik olduğunu kaydetti.