HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Banka ve Sigortacılık Kulübü tarafından, Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu öğrencilerinin de katılımıyla TSK tarafından Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen 'Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçiğe destek için yürüyüş yaptı. Keşan Orman İşletme Müdürlüğü önünde toplanarak, ellerinde Türk bayrakları ve dövizler taşıyan yaklaşık 100 öğrenci, kortej oluşturarak Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü.

Meydanda saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Banka ve Sigortacılık Kulübü Danışmanı Doktor Öğretim Görevlisi Ahmet Deniz basın açıklaması yaptı.

Trakya Üniversitesi olarak Türk ordusunun yanında olduklarını belirten Deniz, "Bedenimiz Keşan’da olsa da kalbimiz her zaman Afrin'e ilerleyen Mehmetçiğimizle beraber, Zeytin Dalı Operasyonu'nda atmaktadır. Bir taraftan da gözümün kulağımız Arakan'da zulüm gören Müslüman kardeşlerimizdedir. Birleşmiş milletlere buradan haykırmak istiyoruz, Arakan'da yapılan zulmün son bulmasını istiyoruz. Yeter akıttığınız Müslüman kanına, yeter Müslümanlara verdirdiğiniz zulme, ölmesine göz yumduğunuz kadınlara, çocuklara yeter artık diyoruz. Biz Trakya Üniversitesi'ni temsilen buradayız. Tarihimizde yaşanan Çanakkale savaşı ve diğer savaşlarımızda olduğu gibi birer Mehmetçik adayı olmayı beklemekteyiz. Bizler biliriz ki şehitlik bizlerin en değerli makamı olup şahadet içmeye kızlarımızla, oğullarımızla hazırız." dedi.

Ahmet Deniz, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: "Suriye sınırları içinde ki Guta'da yapılan katliamlarla Zeytin dalı Harekatını karıştırmayın. Ey Birleşmiş Miletler, Doğu Guta'da insanlık dramı yaşatılarak kadın ve çocuk denmeden katliamlar yapılmaktadır. Zeytin Dalı Harekatı'nda 41. gününde Afrin'e giderken kurtardığımız insanlara yapılan röportajlar niye yayınlanmıyor? Dünya basını Mehmetçiğimizin yaptıkları yardımlar ve tedaviler dünya basınından niye saklanıyor. Türk Ordusu girdiği her yerde adalet götürmüştür. Haksızlığa uğrayan insanların yanında olmuştur. Bu yüzden Türk demek Adalet demektir. Türk demek sivil halkı terör örgütlerinden koruyan demektir. Yaklaşık 6 yıldır Suriyeleri ülkemizde koruyup kolladıksa, Suriye de ki vatanlarını ve evlerini de koruyacağız. Mehmetçiğimiz Afrine doğru hareket etmesiyle batı bölgelerimizin boş kaldığını zanneden bazı devletlere de buradan seslenmek isteriz. Ege denizimizde cirit atabileceklerini sanıyorlarsa İzmir’de, Kıbrıs’da olduğu gibi birilerini denize dökmeye hazırız. Bizler biliriz ki, Vatan ve millet söz konusu olursa gerisi teferruat olur. Öğrencilerimizle birlikte Keşan'ı ve Keşanlıları çok sevdik. Keşan ve Keşanlıların 3 veya 5 senelik misafiri olacağız. Bu misafirlik sürecinde bir ömür anlatılacak anılarımızın içinde yer alacağını bilmekteyiz. Keşan Kaymakamımız Nuri Özder ve Edirne Valisi Günay Özdemir birlikte okulumuz bünyesince geliştireceğimiz kampanyalar sayesinde, Edirne ilimiz ve ilçemiz Keşan da kermesler düzenlenerek, haftalık yardımlar toplanarak, gerekirse halk konserleri düzenlenerek en batıdan en doğuya milli ruhu platformunu başlatmak istiyoruz."

Üniversiteliler, Kuranı Kerim ve dualar okunduktan sonra meydandan ayrıldı.