Keşan Belediyesi’nde geleneksel olarak her yıl Mayıs ayının ikinci haftasında gerçekleşen Keşan Dallığı 12 Mayıs 2013 Pazar günü yapıldı.

Kılıçköy Korusu’nda gerçekleşen Dallık Eğlenceleri’ne Keşan ve bölge halkından kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Keşan Belediyesi’nce hazırlanan misafir çadırına Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan,  Çamlıca Belediye Başkanı Halil Büyükyatıkçı, Yenimuhacir Belediye Başkanı Recep Ordu, CHP Keşan İlçe Başkanı Ufuk Kanışkan, Edirne İl Genel Meclis Başkanı Nusret Uybaş, Edirne İl Genel Meclis Üyesi Fethi Dayan, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, İlçe Jandarma Komutanı Engin Sakallıoğlu, belediye meclis üyeleri ve eşleri katıldılar.

Burada bir açıklama yapan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, geleneksel olarak kutlanan Dallık Şenlikleri’nin bu yıl da düzenlendiğini belirterek katılan tüm konuklara teşekkür etti.

Özcan ve eşi Şengül Özcan ayrıca dallığı ziyaret ederek bayanların Anneler Günü’nü kutladı ve çiçek hediye etti.

Çocuklara da ayrıca Keşan Belediyesi tarafından plastik top dağıtıldı.

Vatandaşlar Anneler Günü’nü kutlayan Özcan ve eşine teşekkür ettiler.

Kaymakam Bekir Dınkırcı, basına yaptığı değerlendirmede, “Dallık şenliği bu bölgenin kültüründe, özünde var. Dallık şenliğinin amacı baharın gelişini müjdelemek, birlik ve beraberliği pekiştirebilmek.  Burada binlerce insan var. Bu vesile ile insanlar bir araya geliyor, temiz hava ile buluşuyorlar.  Keşan gelişen dönüşen bir yer. Özellikle tarımı, hayvancılığı, ticareti ve turizm acısından daha ileri noktalara gidebilecek bir yer. Turizm açısından bölgemizde sadece 13 bin yazlık var. Turizmci işadamlarımızı bölgeye yatırım yapmaya davet ediyoruz.  Tarım ve hayvancılıktaki potansiyelimiz belli. Açık ve yarı açık hayvan işletmeleri veya tarımsal işletmeler bazında değerlendirmek isteyen yatırımcılara kapımız açık. Bu şenliğin düzenlenmesinde başta belediye başkanlarımız olmak üzere emek, destek ve katkı veren herkese teşekkür ediyorum.” dedi.