Suriye'de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda DEAŞ'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan 16 askerden Piyade Astsubay Göktan Özüpek'in cenazesi, memleketi Kırklareli'de yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.

Piyade Astsubay Göktan Özüpek'in cenazesi sabah yakınları tarafından Kırklareli Devlet Hastanesi'nden alınıp İstasyon Mahallesi'ndeki baba evinin önüne getirildi. Dualar okunurken, şehit Göktan Özüpek için helallik alındı. Şehit Özüpek'in annesi Sevim Özüpek, 1.5 ay önce Keşan’a bağlı Seydiköy’den evlendiği hemşire eşi Merve ve ablası Emine Akkervan tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Şehit annesi Sevim Özüpek, "Evladım bırakma bizi, canım annem. Adı gibi güzel oğlum. Hakkım helal sana yavrum. Seni çok özledik canım evladım." diyerek feryat etti. Merve Özüpek ise şehit eşinin tabutuna sarılarak, "Söz ağlamayacağım sevgilim." dedi.
Şehit Özüpek'in cenazesi, helallik alınmasının ardından Merkez Hızırbey Camii'ne getirildi. Burada cuma namazından sonra kılınan cenaze namazına Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı Faruk Özlü ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Vali Esengül Civelek, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, şehidin yakınları ve yaklaşık 20 bin kişi katıldı. Cenazede, şehit eşi Merve Özüpek’in akrabaları Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, eşi Şengül Özcan ve Keşan’daki yakınları ve dostları da hazır bulundu. Ellerinde Türk bayraklarıyla camiye gelen kalabalık sokaklara sığmadı. Cami çevresindeki tüm yollar, bayraklarıyla gelen Kırklarelililerle doldu, taştı.
EŞİNİN ARKASINDAN YÜRÜDÜ
Cenaze namazının ardından şehit Göktan Özüpek'in Türk bayrağına sarılı naaşı askerler tarafından cenaze aracına taşındı. Şehidin ailesi de tabutun arkasından yürürken gözyaşı döktü. Merve Özüpek cenaze aracında taşınan eşinin tabutuna yol boyunca dokunarak ardından yürüdü. Cenazeye katılan yaklaşık 20 bin kişilik kalabalık büyük Türk bayrakları açarak, 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Her Türk asker doğar’ sloganları attı. Yollarda bekleyenler ise cenazenin geçişi sırasında gözyaşı dökerek dua okudu. Şehit Astsubay Göktan Özüpek'in cenazesi, Kırklareli Şehitliği'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi.