Orman İşletme Müdürlüğü önünden saat 21.30’da başlayan yürüyüşe, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) Keşan İlçe Başkanı Erkan Gege, Yenimuhacir Belediye Başkanı Recep Ordu, Beyendik Belediye Başkanı Nuran Uslu, Keşan Belediye Başkan Yardımcıları Salim Şevik ve Cengizhan Aktan, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, daire amirleri, STK yöneticileri ve 4 bine yakın Keşanlı katıldı.

Yürüyüş sırasında zaman zaman protokolun kol kola girerek birlik beraberlik sergiledikleri dikkatlerden kaçmadı. Cumhuriyet Meydanı’na gelen grup burada darbe girişiminde hayatını kaybedenler ve tüm şehitler adına 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu ve ardından hep birlikte İstiklal Marşı’nı okudu. İstiklal Marşının okunmasının ardından Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan’daki tüm kurum ve kuruluşlar, siyasi parti temsilcileri ve STK’lar olarak hazırlanan ortak bildiri metnini okudu.

Özder, 15 Temmuz 2016 gecesi başlatılan ve 16 Temmuz 2016 günü etkisiz hale getirilen darbe girişimini şiddetle kınadıklarını belirterek şunları söyledi: “İlçemiz Kamu Kurum ve Kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ile Sivil Toplum Kuruluşları ve Keşan halkı olarak, Bu hain darbe girişiminin başarısızlığa uğraması, halkımızın birlikte duruşu, kararlı tutumu ve demokrasiye sahip çıkma iradesi ile mümkün olmuştur. Atatürk’ün kurduğu; Cumhuriyetimizin en temel yapı taşı demokrasidir ve demokratik bir hukuk devleti milletimizin geleceğinin en önemli garantisidir. Türkiye Cumhuriyeti; Keşan’da olduğu gibi, milletine ve devletine sahip çıkan vatandaşlarımızın desteği ile ebediyete kadar varlığını sürdürecektir. Yaşanan bu olağanüstü sürecin, hızla normale dönmesi için, her zamankinden daha fazla sağduyu, birlik ve beraberliğe ihtiyacımız bulunmaktadır. Geçmişte olduğu gibi, bugün de demokrasimize sahip çıkan Keşan halkına, darbe girişimine destek vermeyen ve karşı mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza, güvenlik güçlerimize, darbeye bir ağızdan karşı çıkan siyasi parti temsilcilerine, STK’larımızın sağduyulu açıklamalarına ve basınımızın darbe karşıtı tutumuna sonsuz teşekkür ederiz. Devletimiz ve halkımızla omuz omuza bugünleri de aşacağımıza yürekten inanıyoruz. Darbe girişimi karşısında canlarını ortaya koyarak şehit düşen kahraman güvenlik güçlerimize ve demokrasimize bağlı yurtsever vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyor. Yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyoruz.” Özder’in konuşmasının ardından 15 Temmuz Darbe Girişimi ve ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile tüm siyasi parti başkanlarının darbe girişimi ile ilgili yaptıkları açıklamaların yer aldığı bir sunum gerçekleştirildi.