İstanbul Taksim Meydanı’nda, 31 Mayıs 2013 tarihinde başlayan ve ülke genelinde milyonlarca kişinin eyleme destek vermesiyle Hükümet aleyhine protestoya dönüşen Gezi Parkı Direnişi’ne Keşan’da da binlerce kişinin destek amaçlı yürüyüşleri sürüyor.

Geçen cumartesi günü, binlerce kişinin katıldığı bir protesto yürüyüşünün ardından geçen pazar günü dün de aynı amaçla yürüyüş yapıldı. Pazar günü saat 19.00 sıralarında Eski İtfaiye Binası önünde başlayan yürüyüşe; CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, CHP Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Kanışkan ile çok sayıda kişi katıldı. Çoğunluğu gençlerden oluşan, sayıları 3 bini aşkın kişinin oluşturduğu kortej; Hastane Caddesi, Önder Caddesi, Tekel Meydanı ve İnönü Caddesi güzergahını izleyerek Cumhuriyet Meydanı’na geldi. Sağanak yağışa rağmen dağılmayan ve elerinde Türk bayrakları ve göğüslerinde açık yeşil kurdeleler taşıyan yürüyüşçüler, AK Parti Keşan İlçe Başkanlığı önünden geçerken, “Hükümet İstifa, Tayyip İstifa. Mustafa Kemal’in Askerleriyiz.” sloganlarını attı. Daha sonra Cumhuriyet Meydanı’na ulaşan kortej, Kurtuluş Caddesi yoluyla Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’ne ulaştı. Burada bir basın açıklaması yapıldı.

Okunan bildiride şöyle denildi: “Bugün içinde bulunduğumuz bu çıkmazın sorumlusu olan AKP Hükümeti, halkına acımasızca saldırmaktan bir an bile vazgeçmiyor ve insanlıktan, onurdan bahsedenlerin kendi halkına acımasızca saldırmasının hiçbir açıklaması yoktur. Dün, Uludere’de, Akçakale’de, Reyhanlı’da olanların hesabını veremeyen AKP Hükümeti, olayları örtbas etmekle kalmamış, aynı zamanda gerçek olmayan ifadelerle kamuoyunu ve halkın haber alma özgürlüğünü engellemiştir. İktidara geldikleri günden beri, sömürü ve rant neredeyse, orada AKP Hükümeti’nin eli vardır. Rant, özelleştirmedeyse özelleştirmişler, rant devletleştirmekteyse devletleştirmişlerdir. Ve bugün Taksim Gezi Parkı’nda olayların hiçbir şekilde izahı yoktur, olamaz. Başbakan, söz konusu Gezi Parkı olunca kendi halkına hunharca saldırmaktan geri durmamıştır. Halk, dedikçe, onlar, demekten geri durmamıştırDün İstanbul Valisi, biber gazına boğduğu İstanbul Halkı’nın karşısına çıkıp, yüzü dahi kızarmadan diyebilmiştir. Bu kadar pişkinlik, dünyanın hiçbir yerinde görülmemiştir. Parklar, ormanlar halkındır. Halka sormadan bir tek ağacın kesilmesine asla ve asla müsaade edilemez.”

Basın açıklamasının ardından, topluluk, gecenin ilerleyen saatlerine kadar protest müzik eşliğinde gösteriyi sürdürdü.

Keşan Halkı, dün akşam da yine saat 19.00’da Eski İtfaiye’den Cennet Bahçesi’ne kadar sloganlar eşliğinde yürüdü.