Keşan Doğalgaz Platformu’nun haftalık değerlendirme ve yapılacak çalışmaları planlama toplantısı dün yapıldı.

Kaymakam Bekir Dınkırcı Başkanlığı’nda Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı saat 12.00’de başladı. Toplantıya Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yörük ve Keşan Doğalgaz Platformu’nu oluşturan bazı resmi kurum-kuruluş temsilcileri,  oda başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ile mahalle muhtarları katıldı.

DINKIRCI: ŞU AN İÇİN 312 RAKAMINDAYIZ

Toplantıyı açan Kaymakam Bekir Dınkırcı, iki hafta aradan sonra tekrar bir araya gelindiğini ifade ederek şu an için doğalgaz için yapılan başvuru sayısının 312 olduğunu bildirdi.  Keşan’ın geleceği için toplandıklarını ve doğalgaz konusunda yapılan çalışmaları bir kez daha konuşacaklarını kaydeden Dınkırcı, “Şu an için 312 rakamını bulduk ancak bu rakam çok yetersiz. Eylül ayı içinde en az bin rakamını bulmamız gerekirdi. Kırılma noktasını yakalamak için hedef odaklı çalışmamız gerekiyor. Mahalle toplantılarına başlayalım.” diye konuştu.

ÖZCAN: BİZİ ADAM YERİNE KOYUYORLAR

Dınkırcı’nın ardından söz alan ve öncelikle BOTAŞ’ın Keşan yakınlarındaki doğalgaz hattına “Çevrim istasyonu yaparım” açıklamasına dikkat çeken Başkan Özcan, “Böyle bir durumda sadece Keşan’a doğalgaz gelmiş olmaz aynı zamanda çevre ilçelere ve hatta uluslararası anlaşmalarla Yunaistan’a bile buradaki çevrim istasyonundan gaz akışı sağlanabilir. Keşan’a doğalgaz gelmesi aynı zamanda kurulması için yoğun bir çalışma yürüttüğümüz tarım OSB’si için de birinci öncelikli şart. Doğalgazın gelmesi gelecekte Keşan’ı uçuracak bir gelişime sebep olabilir. Bunun anlamını vatandaşlarımıza anlatmamız gerekir. Keşan’a bir çevrim istasyonu yapılacak olması bölgeye değer verildiğinin ve bizi adam yerine koydukları anlamına geliyor. Bu fırsatı kaçırmamak için gayret göstermek gerekiyor.” dedi.

HELVACIOĞLU: 5 YILDA KEŞAN’IN GELİRİ 4’E KATLANACAK

Keşan’a doğalgaz getirilmesi için iyi bir temel attıklarını kaydeden Mustafa Helvacıoğlu da ilçemizde artık herkesin doğalgaz ile ilgili girişimlerden haberdar olduğunu ve konunun Keşan gündemine oturduğunu söyledi. Önümüzdeki birkaç günlük süreçte havaların soğumaya başlamasıyla birlikte kaloriferlerin tekrar yakılmaya başlanacağını ve Keşan’ın hava kirliliğinin tekrar dikkat çekeceğine değinen Helvacıoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Keşan’ın geleceği önümüzdeki 5 yıllık süreçte ya yarı yarıya düşecek ya da 4’e katlanacak. Doğalgaz gelmesi için Keşan’a tanınan %15 şansını çok iyi kullanmalıyız. Keşan’a doğalgaz gelirse, Hamzadere Barajı tam olarak faaliyete geçerse, 1/25 binlik planlarımız onaylanırsa, çarşı merkezinde çalışmaları devam eden esnaf AVM’si ve çarşı düzenlemesi bitirilirse ve ancak bunları yaparsak önümüzdeki 5 yılda Keşan’ın geliri 4’e katlanacaktır. 5 Sene sonra Keşan bölgenin parlayan yıldızı olacak.”

YÖRÜK: BİR B PLANIMIZ DA OLMALI

Ticaret Borsası Başkanı Yusuf Yörük ise konuşmasında şu an için elde edilen rakamın çok düşük olduğuna dikkat çekerek, platform olarak daha farklı çalışmalar ve çözümler üretmeleri gerekebileceğinden söz etti. Yörük, “Keşan’a doğalgaz gelmesi için farklı bir b planımızın da olması gerekir.” dedi.

Konuyla ilgili olarak platform üyelerinin bazılarının görüş ve önerilerini belirtmelerinin ardından önümüzdeki haftadan itibaren mahalle gezilerine başlanması kararı alındı.

MAHALLE GEZİLERİ 14 EKİM’DE BAŞLAYACAK

Cadde Reklam’ın görsel sponsorluğunda gerçekleştirileceği belirtilen bilgilendirme toplantılarının ilki  14 Ekim 2014 Salı günü İspatcami Mahallesi Çamlıkent kahveler önünde yapılacak. Saat 20.00’de başlayacak olan toplantıya tüm platform üyeleri katılacak ve vatandaşlara doğalgazın Keşan’a gelmesinin nedenleri ve sağlayacağı faydalar slayt gösterimi eşliğinde anlatılacak.

Keşan Doğalgaz Platformu’nun düzenleyeceği mahalle toplantılarının daha sonraki programı ise şöyle:

16 Ekim 2016 Perşembe: Aşağı Zaferiye Mahallesi

20 Ekim Pazartesi: Büyük Cami Mahallesi

23 Ekim Perşembe: Yukarı Zaferiye Mahallesi