SONGÜL KONAR

23 Kasım Cuma günü Saat 15.30’da başlayan programa, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, oda ve borsa başkanları, TSO üyeleri ve çok sayıda izleyici katıldı. Foruma konuşmacı olarak, Damat Tween Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, Yönetim Danışmanı Selen Kocabaş, Ebebek Yönetim Kurulu Başkanı Halil Erdoğmuş, TYH Tekstil İcra Kurulu Üyesi Ramazan Kaya, Gurme-Gazeteci Mehmet Yaşin katıldı.

ŞAPÇI: “TİCARETİN TEMELLERİ GİRİŞİMCİLİKTEN GEÇİYOR”

Programın açılış konuşması, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı tarafından yapıldı. Şapçı, şunları söyledi: “Keşan Yönetici ve İşadamları Derneği, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, Keşan Ticaret Borsası ve İpsala Ticaret Borsası işbirliğinde düzenlenen ve 7.si gerçekleştirilen Keşan Ekonomi forumuna hoş geldiniz. Birbirinden değerli konuklarımızı ağırlamaktayız ve çok mutluyuz. Unutmayalım ki ticaretin temelleri girişimcilikten geçiyor. Bu forumun amacı, bölgemizdeki ekonomik faaliyetleri artırmak ve yol vermektir. Bu forumumuzda ekonomide, yerel güçlerin önemine vurgu yapacağız. Değerli konuklarımızın konuşmalarından çok önemli bilgiler edineceğimizden şüphemiz yoktur. Tüm katılımcılara bizleri şereflendirdikleri için teşekkür ederim.”

MUNYAR: “YERELDE İYİ OLDUKTAN SONRA ZİNCİRLEŞMEK VE BÜYÜMEK DAHA KOLAY”

7.’si Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen ekonomi forumunda moderatörlük yapan Gazeteci Vahap Munyar ise, forumla ilgili şu bilgileri verdi: “Önemli konuklarımız var. Konuşmacılarımızın çok önemli başarıları var. 2019 ekonomisi nasıl geçti, 2020 daha iyi bir yıl olabilir mi? Kadınların iş dünyasında daha ciddi görev alması ile ilgili konuşmalar olacak. Mağazalaşma öyküleri dinleyeceğiz Gelişme ve gelişmeyi sürdürebilmeyi konuşacağız. Önemli markaları üreten kişilerin hikayelerini dinleyeceğiz. Kendilerini anlatmak isteyen kişiler değiller fakat bu seminerde deneyimlerini ve bilgilerini bizimle paylaşacaklar. Bulunduğunuz yöreden çıkıp ülkeye açılmak inanılmaz bir başarıdır. Burada bunları konuşacağız. Büyük bakmak ve büyük düşünmek lazım. Öncelikle yerelde iyi olmak lazım. Yerelde iyi olduktan sonra zincirleşmek ve büyümek daha kolay. Edirne şanslı bir bölge. Trakya olarak da şanslı bir bölge. İstanbul’a yakınlığı bir avantaj. Dezavantajı da az gelişmiş olmaması. Çünkü az gelişmiş yerlere daha fazla destek geliyor. Burası kendisini kurtarmış bir bölge olduğu için daha az destek görebiliyoruz.”