Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü, 2014 yılı ocak ve şubat aylarına ait istatistiklerini açıkladı.

Buna göre; İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği İnfaz Ekibi’nce Şubat ayında yapılan çalışmalar sonucu Keşan Cumhuriyet Başsavcılığı ve mahkemelerce çeşitli suçlardan aranması bulunan 49 kişi yakalandı. Bu kişilerden 9’u çıkarıldıkları mahkemeler tarafından tutuklanırken, 16’sına cezaevine 10 gün içerisinde teslim olmaları için şartlı izin verildi. Diğer 24 kişi ise işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Ayrıca 1 Ocak - 28 Şubat 2014 tarihleri arasında adli makamlarca araması bulunan 102 kişi yakalanırken, bu şahıslardan 25’i tutuklandı, 45’i serbest bırakıldı, 32’sine ise 10 gün içerisinde teslim olmaları için şartlı izin verildi.

Şubat ayında ‘Polise silahla mukavemet’ suçundan yakalanan Y.A. ile üzerinde 431 gram eroinle yakalanan ve ‘Uluslararası uyuşturucu ticareti yapmak’ suçundan adliyeye sevkedilen N.H. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak, cezaevine konuldu.

SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUKLAR

Suça sürüklenen çocuk sayısı ise Ocak ayında 14 iken Şubat ayında bu sayı 12’ye düştü. Suça karışan çocuklar tarafından Ocak ayında 3 cinsel istismar, 20 açıktan hırsızlık, 19 otodan hırsızlık, 1 suç eşyası satın alma, 60 işyeri ve evden hırsızlık olayı yaşandı. Şubat ayında ise 3 cinsel istismar, 4 açıktan hırsızlık, 9 otodan hırsızlık, 1 suç eşyası satın alma, 5 bisiklet ve motosiklet hırsızlığı ile 14 işyeri ve evden hırsızlık olayı meydana geldi. Yılın ilk 2 ayında suça karışan 26 çocuk, emniyet ekiplerinin çalışması sonucu yakalanırken, adli makamlarca serbest bırakıldı.