Keşan Engellileri Koruma Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve Basın Sözcü Sedat Aydemir, Aile ve Sosyal Politikalar Edirne İl Müdürlüğü tarafından engellilere yönelik hizmet veren sivil toplum kuruluşlarının kapasite gelişimini sağlamak amacıyla düzenlenecek eğitim seminerine katılacaklarını söyledi.

Aydemir, 12-13 Kasım 2015 tarihlerinde Edirne’de gerçekleşecek seminerde engellilerin beklentilerini, sorunlarını dile getirip hazırladıkları projelere maddi destek isteyeceklerini söyledi.

BEKLENTİLERİMİZ VAR

Toplantıya Edirne dışından, diğer ilçelerde örgütlenmeleri olmadığı için Uzunköprü ve Keşan’dan katılım olacağını belirten Aydemir, “Bu toplantının olması bizim açımızdan sevindirici ve güzel bir şey. Beklentilerimiz var. Yeni bir seçim oldu, yeni bir hükümet kurulacak. Sorunlarımız büyük, beklentilerimizi, sorunlarımızı derleyip toplayıp hazırladığımız projelerimizle birlikte bu toplantının içinde yer alacağız, görüşlerimizi belirteceğiz” dedi.

PROJELERİMİZ VAR

Keşan Engellileri Koruma Derneği olarak şu an için hazırladıkları 6-7 proje olduğunu da kaydeden Aydemir, “Eğer bu projeler anlamında bize destek verilecek olunursa biz çok mutlu oluruz. Çünkü bir sivil toplum kuruluşu olarak içinde bulunduğumuz yokluk ve hareket alanı kısıtlılığı elimizi kolumuzu bağlıyor.  Bu anlamda düzenlenecek olan bu toplantıda finansal destek alırsak projelerimizi hayata geçiririz diye düşünüyorum.” diye konuştu.

EN ÖNCELİKLİ SORUNLARIMIZ İSTİHDAM VE EĞİTİM

Aydemir, engellilerin en öncelikli sorunlarının istihdam, eğitim ve tek başına yaşayanlar için günlük ihtiyaçlarını temin edememek olduğunu da kaydederek, şunları söyledi: “Bir iş bulup çalışamadığı için bir çok engelli eve ve ailesine mahkum bir şekilde ve sosyal hayattan kopuk bir şekilde yaşamak zorunda. Biz dernek olarak bir proje hazırladık ve bu projede 10 engelli istihdam edilecek. İçinde sadece engellilerin çalıştığı lokanta-kafe şeklinde bir işletme düşünüyoruz. Halkımızın da sadece engellilerin işlettiği bir lokanta ve kafe işletmesine ilgi göstereceğine inanıyoruz. Eğitim sorununun çözülmesi için de Keşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğiitm Müdürlüğü ile irtibata geçeceğiz. Kısa bir süre sonra ilçemizde de kış şartları hüküm sürmeye başlayacak. Hayatını tek başına geçirmek zorunda kalan bir çok engelli var ve bunlar günlük birçok ihtiyacını kendileri dışarı çıkıp karşılayamıyor. Bu konuda Keşan Kaymakamlığı’ndan ve Keşan Belediyesi’nden bu şekilde olan engellilere sahip çıkılması yönünde talepte bulunacağız.”