“Ötekilenip,  dışlanıyoruz”

Keşan Engellileri Koruma Derneği Basın Sözcüsü Sedat Aydemir, geçen cumartesi günü Keşan’a gelen ve akşam Keşan Ortopedik Engelliler Derneği’nde düzenlenen bir etkinliğe katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nu,  kendi dernek binalarına da davet etti.  Aydemir,Bence, Hükümetimizin bir bakanı Keşan’a gelip engellilerle ilgili bir etkinliğe katılıyorsa hele bu Sağlık Bakanı ise ilçede kaç tane engelli derneği olduğunu öğrenip etkinliğe hepsini çağırmalı. Ya da bir kere de olsa bizim 3. katta bulunan dernek binamıza gelip ne şartlarda faaliyet gösterdiğimizi ve üyelerimizin neler yaşadıklarını bizzat görebilir.” dedi.

SİYASETLE İŞİMİZ OLMAZ

Keşan Engellileri Koruma Derneği olarak hiçbir şekilde siyasetin içinde olmadıklarını ve buna zaten mevcut dernekler yasasının da izin vermediğini vurgulayan Aydemir:Bizim dernek olarak hiç bir siyasi çizgimiz yok ama bizim geçmişten bugüne gelen kötü bir intibamız var. Daha önce dernek başkanlığı yapan veya yönetimlerde bulunanların bu konuda bıraktıkları kötü bir miras var ve biz belki de bunun bedelini ödüyoruz. Bizim kapımız herkese açık ve hem yönetim olarak bizlerin hem de üyelerimizin bu çatı altında bir siyasi faaliyetleri bulunmamaktadır.” diye konuştu.

MİLLETVEKİLLERİMİZ ENGELLİLER İÇİN DE BİRŞEY YAPSIN

Yerel basına yaptıkları açıklamalarda veya gerçekleştirdikleri ziyaretlerde engellilere gösterilen ilgisizliği gündeme getirdiklerini ve bu konuda yakındıklarını da kaydeden Aydemir, “Edirne milletvekillerimizin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde değişik meslek gruplarına ilişkin olarak birçok soru önergesi verdiklerini veya çalışma içinde olduklarını okuyoruz, duyuyoruz. Ancak, hiçbir milletvekilimizin bugüne kadar engelliler için bir şey yaptığına şahit olmadık” diye konuştu.

ÖTEKİNELİP, DIŞLANIYORUZ

Edirne’de değişik isimler altında tam 505 dernek bulunduğunu ve milletvekillerinin bütün bu dernekleri ziyaret ederek sorunları dinlemesini beklemediklerini de ifade eden Aydemir, şöyle konuştu: “Ama engelli derneklerinin sayısı çok az. Bizler çeşitli bedensel eksikliklerimiz nedeniyle üretimde ve diğer toplumsal faaliyetlerde kendi istemlerimiz dışında yer alamıyoruz.  Bu nedenle de ben kendi derneğimiz adına söylüyorum ötekilenip dışlandığımızı düşünüyoruz. Özellikle bizim derneğimiz her türlü destekten mahrum bırakılmış durumda ve üyelerimizin de tamamı gerçekten yardıma muhtaç kişilerden oluşuyor.  Bakanımızdan Edirne’deki 505 derneği ziyaret etmesini bekleyemeyiz ama Keşan’a geliyorsa sadece bir engelli derneğinin varlığını kabul etmesini beklemeyiz. Sayın Bakanımızın Ortopedik Engelliler Derneği’nde katıldığı etkinlikle ilgili olarak bize herhangi bir davet veya çağrı yapılmadı. Çağırsaydılar giderdik. “

BİZLER VARIZ VE BURDAYIZ

Açıklamasının sonunda “Bizde varız ve buradayız” diyen Aydemir, sözlerini şöyle tamamladı: “ Biz Keşan Engellileri Koruma Derneği olarak yokluk içinde varlık yaratmaya çalışıyoruz. Başta Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu olmak üzere diğer Edirne milletvekillerinin bizim feryadımızı duymalarını istiyoruz. Biz kısıtlı imkanlarımızla ve iyi niyetle bir şeyler yapmaya çalışıyorsak, devletimizin de bize değer vermesi gerekir diye düşünüyoruz.”