Keşan Fenerbahçeliler Derneği Yönetim Kurulu üyeleri tarafından yapılan basın açıklamasında, geçtiğimiz günlerde açıklanan şike iddiasıyla ile ilgili cezası onanan Aziz Yıldırım’a destek mesajı verildi.

Konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından geçen cuma günü açıklanan "Futbolda şike davası"yla ilgili karar eleştirilerek; Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın “Örgüt kurmak” ile “şike yapmak” ve “teşvik primi vermek” suçlarından aldığı cezaların onanmasına tepki gösterildi.  

“BU DAVA ARTIK SİYASİ BİR DAVA DURUMUNA GELMİŞTİR”

Konuyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yapan Keşan Fenerbahçeliler Derneği Yönetim Kurulu, alınan kararın yanlış olduğunu savunarak, davanın siyasi bir dava durumuna geldiğini ileri sürdü.

Açıklamada; Aziz Yıldırım’a verilen cezanın doğru olmadığı ve bu davanın siyasi bir dava durumuna geldiği ifade edilerek, “Ülkemizde güven ve adalet mekanizmalarının yara aldığı, sistemi işletenlerin ve yargılayanların taraflara ayrıldığı bir dönemde; Fenerbahçe Spor Kulübü ve Başkanı Aziz Yıldırım’a verilen cezanın hak olmadığını Türkiye’de ve dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayan yurttaşlarımızın vicdanlarını kanatan bir ceza olduğunu düşünüyoruz. Bu dava artık siyasi bir dava durumuna gelmiştir. Biz taraftarlar olarak galeyana getirilip rant elde etmek için kaos yaratmaya çalışanların hevesleri kursaklarında kalacaktır. Biz taraftarlar olarak sükûnetimizi koruyup kanunlar çerçevesinden ayrılmadan tepkimizi her platformda göstereceğiz.” denildi.

“107 YILLIK BİR GEÇMİŞİ OLAN FENERBAHÇE’MİZE ÇAMUR ATANLARI BİR GÜN TARİH YAZACAKTIR”

Açıklamanın devamında Fenerbahçe Spor Kulübü’nün ve Aziz Yıldırım’ın masum olduğunun her zaman ve her yerde dile getirildiğini ifade eden Yönetim Kurulu üyeleri, 3 Temmuz’dan bu zamana kadar her zaman ve her yerde kulübümüz ve Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım’ın masum olduğunu dile getirdik. 107 yıllık bir geçmişi olan Fenerbahçe’mize çamur atanları bir gün tarih yazacaktır. Yargı tarafından verilen sözde örgüt ve şike kararları, dün olduğu gibi bugün de Fenerbahçe camiasını derin bir üzüntüye sevk etmiştir. Üzüntümüz hiçbir zaman bu haksızlığa karşı duruşumuzu etkilemeyecektir. Bu sorunun sadece Fenerbahçe camiasının değil bütün ülkemizin sorunu olduğunu düşünüyoruz.”   dedi.

“BU MÜCADELENİN SONUNDA YALNIZ FENERBAHÇE DEĞİL ÜLKEMİZ DE KAZANACAKTIR.”

“Başkanımız Aziz Yıldırım önderliğinde kurulduğu iddia edilen suç örgütünün birer üyesi olmaktan bizler de onur duyuyoruz.” şeklinde devam eden açıklama şöyle sona erdi: “Fenerbahçe sadece bir spor kulübü değildir. Aynı zamanda Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütüdür. Mücadelemiz adaletsizliğe ve haksızlığa karşıdır. Biliyoruz ki; bu mücadelenin sonunda yalnız Fenerbahçe değil ülkemiz de kazanacaktır. Her zaman kararlı ve dik duran başkanımız ve yönetim kurulumuzun alacağı tüm kararları sonuna kadar destekleyeceğimizi kamuoyu ile paylaşıyor ve diyoruz ki; darağacında olsak bile son sözümüz Fenerbahçe…”