HABER MERKEZİ

Bu kapsamda projelendirilen “Mahallem Konuşuyor” programının 12 Ocak 2017’de başladığını ve 15 Haziran 2017’de sona erdiğini hatırlatan Dağ, “Mahallem Konuşuyor programını, Keşan’ın mahallelerindeki sorunları, halkın isteklerini ve çözüm önerilerini dinleyip kayıt altına alarak kamuoyuna aktarmayı, vatandaşlarımızın samimi duygu ve düşüncülerini en azından seslendirebilmeyi istedik. Bir nevi Keşan’ın röntgenini çektik de diyebiliriz.” dedi.

Her programın sonunda konuşulan mahallenin bir raporunun oluşturulduğunu ve bu raporların Keşan Kaymakamlığı ve Keşan Belediyesi ile kurum içi daire, müdürlük ya da ilgili birimlerle, yani muhataplarıyla da paylaşılmasını istediklerini belirttiklerini ifade eden İbrahim Dağ, “Keşan FM olarak, ‘Bu bir sosyal sorumluluk.’ dedik ve yola koyulduk. Her mahallede ayrı bir heyecan duyduk. Konuştuğumuz her insanda sorunları ayrı bir bakış açısıyla değerlendirdik.  Sahada gerçekleştirdiğimiz röportajlarda gördük ki halkımız sorunlarını, sıkıntılarını dile getirirken son derece samimi ve doğal olarak beklentileri var. Vatandaşımız ‘Mahallem Konuşuyor’a içini dökerken; yapılması gereken işlerin bir an önce yapılmasını, vaatlerin sözde kalmamasını, daha güzel ve daha huzurlu bir Keşan’da yaşamayı arzu ettiğini vurguluyor.  Kendi içimizde sosyal sorumluluk projesi olarak adlandırdığımız programımızı, radyomuzun gücünü toplum yararına kullanarak ve aksamadan tamamlamanın mutluluğu içerisindeyiz.” şeklinde konuştu.

Programın sona ermesinin ardından Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ı canlı yayın konuğu olarak davet ettiklerini dile getiren Dağ, şunları söyledi: “Sayın Başkanımız davetimizi kabul etti. Kendisine teşekkür ediyoruz. Yayın tarihi önümüzdeki günlerde netleşecek ve kamuoyuna duyuracağız. Nehir Gergin’in moderatörlüğünde, mahallerimizden hareketle Keşan’ın genel sorunlarını ve çözüm önerilerini konuşacağımız bir program gerçekleştireceğiz.”

Program kapsamında, Keşan’ın 11 mahallesinin muhtarlarını davet ederek kendi mahallelerini konuştuklarını, 12. ve son bölümde ise köylerin sorunlarıyla birlikte muhtarlar derneğini konuşmak üzere Keşan Muhtarlar Derneği Başkanı ve Yayla Köyü Muhtarı Mehmet Onur’u konuk ettiklerini kaydeden İbrahim Dağ, “Mahallem Konuşuyor’un hayata geçirilmesinde desteğini esirgemeyen Keşan Kaymakamız Nuri Özder’e, Belediye Başkanımız Mehmet Özcan’a, Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Onur’a,  Keşan mahalle muhtarlarımıza, programımıza duygu ve düşüncelerini yansıtan sesleriyle katılan değerli hemşehrilerimize, programımızın sponsorluğunu üstlenen Keşan Ticaret Borsası’na, yayında ve yapımda emeği geçen Keşan FM ekibine ve her konuda bizlere sonsuz destek olup ufkumuzu açan Yönetim Kurulu Başkanımız Tolga Mercan’a çok teşekkür ediyorum. Temmuz ayı ortalarında başlayacak olan yepyeni bir yapımla yayında olacağız. Radyonuza yakın olmaya devam edin.” dedi.