HABER MERKEZİ

Keşan FM’de 15 günde bir yayınlanan “Mahallem Konuşuyor” programının dünkü bölümünde Aşağı Zaferiye Mahallesi konuşuldu.

Mahalle sakinleriyle gerçekleştirilen röportajlarda öne çıkan başlıklar; yolların durumu, araç parkları, otopark alanlarının eksikliği, fahiş emlak fiyatları, çöplerin alınış saatleri, zabıta ve emniyet denetimlerinin yetersizliği, hava ve çevre kirliliği, metruk binalar, ana yola paralel olan ve Bolayır Caddesi olarak bilinen yan yolda özellikle yaz aylarında daha fazla görülen ve araçlarıyla bu bölgeyi mesken tutan alemciler ile stat duvarının yapılacak düzenlemeyle içeri alınarak çok yakında yeni hastane yolu olacak güzergahta yeni iş alanlarına imkan tanınması oldu.

Keşan FM’de, Medya Keşan Gazetesi Editörü Bahar Çetin Çalen’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen programda, Aşağı Zaferiye Mahallesi Muhtarı Fahrettin Özcan stüdyo konuğu oldu. 2 dönemdir mahalle muhtarlığı görevini yerine getiren Özcan, Atatürk ve Efes bulvarlarını barındıran mahallenin 27 cadde ve 170 sokaktan oluştuğunu kaydetti.

2015 rakamlarına göre 7 bin 500 seçmen sayısı bulunan mahallenin toplam nüfusu 10 bin 057.

Mahallede sosyal güvencesi olmayan vatandaş sayısının az olduğunu dile getiren Özcan, sosyal güvencesi olmayanların ise yeşil karttan faydalandırıldığını bildirdi.

BOZULAN YOLARIN BİR AN ÖNCE ONARILMASI GEREKİYOR!

Mahallede; eğitim, sosyal ve sportif faaliyetler açısından, kurumsal anlamda yeterli alanların mevcut olduğu bilgisini veren Muhtar Fahrettin Özcan, mahalle sorunları hakkında şunları söyledi: “Mahallemizdeki parkların bakım ve denetimin yapılmasını, kaldırımlarımızın yayalara açık tutulmasını, cadde üzerlerindeki inşaatların denetlenmesini, inşaatların önüne yayalar için güvenlik koridoru oluşturulmasını, yayaların yolarda rahatça ilerlemesini istiyoruz. Araba yıkayan iş yerlerinin, kaldırımları işgal ederek yayaların yollarını kapattığı yönünde şikayetler var. Yetkilerin bunu önlemek için gerekli uyarıları yapacağına inanıyoruz.

Keşan’da şu anda pek çok bölgede olduğu gibi mahallemizde de, özellikle doğalgaz çalışmalarından sonra daha fazla hissedilen, yolların bozulmasından doğan şikayetler söz konusu. Kış şartları haliyle bu durumu daha da ağırlaştırdı. Bazı yerlerde gerçekten önlem alınmaz ise ciddi sorunlar doğuracak çukurlar oluştu. Bozulan yolların bir an önce onarılması gerekiyor. Bu çukurların en azından, çakıl veya benzeri malzemelerle geçici olarak kapatılmalarını sabırsızlıkla bekliyoruz.

Doğal gaz çalışmaları yapan yüklenici firmanın, işi bittikten sonra çıkan atıklarını, ya boş arsalara ya da bahçe duvarları olmayan arsalara bıraktıkları yönünde şikayetler aldık. Bu konuda da yetkilerin gerekli uyarıları yapacaklarını umuyoruz.

Yeni hastane yolunda bulunan ve eski adı ‘pavyon’ diye bilinen, uygunsuz kullanım olduğu yönünde şikayetlere sebep olan metruk binanın yıkılması da önceliklerimiz arasında.”

Muhtar Fahrettin Özcan sözlerini, “Dünyanın belki de en güzel ülkesinde yaşıyoruz. Bizim başka gidecek yerimiz yok. Herkesin elini taşın altına koyarak yaşadığı yere sahip çıkması gerekiyor.” diyerek noktaladı.

“Mahallem Konuşuyor” programı 10 Şubat 2017 Cuma günü, Cumhuriyet Mahallesi ile devam edecek.