Keşan FM’de salı günleri yayımlanan, Yılmaz Özkaya ile Mustafa Kabakçılı’nın hazırlayıp sunduğu “Gündemde Öne Çıkanlar”  programının önceki günkü konuğu, AK Parti Keşan Belediye Başkanı Adayı Mustafa Mercan oldu.

Saat 14.15’te başlayan programa katılan Mercan, Keşan’la ilgili projeleri ve düşüncelerini ana başlıklar halinde şöyle dile getirdi:

“6 BİN KİŞİYE ULAŞTIM”

“8 Aralık 2013 tarihinde Sayın Başbakan tarafından, bir siyasiye nasip olmayacak şekilde, adaylığımın açıklanması bana nasip oldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından adaylığımın açıklanması, benim için onur ve gurur kaynağı oldu. Bu durum aynı zamanda bir de o kadar sorumluluk yükledi. Şimdi farklı bir mecraya geçtik. Keşan’da siyasi partiler içerisinde adaylığı açıklanan ilk kişi de benim. Daha ciddi, daha sorumlu ve projelerimizle daha iyi organize olan bir ekiple Keşanlılar’a ulaşacağız. Ben, hamurunda siyaset olan bir kardeşinizim. Gençlik kolu başkanlığından itibaren Anavatan Partisi’nde birçok görev aldım. Aradan zaman geçse de siyasetle ilgili bir soğuma olmadı. İnsanlar siyaseti takip etmelidir. Her gün birarada olmanın bir anlamı yok. Siyasetten hiç kopmadım. Zaten her gün siyasetin içinde olmak yerine, halkın ihtiyacı olduğu zaman siyaset yapmak gerektiğine inanıyorum.”

“BELEDİYE BAŞKANININ ÖZEL HAYATI ŞEHRİ İLGİLENDİRİR”

Bir başkanın özel hayatı bir şehri ilgilendirir. Bu kanıdayım. Yani bir Şehrülemin ihtiyacı var. Bir aile modeli içerisinde belediye başkanlığının yürütülebileceği bir modeli savunuyorum. Belediye başkanı şehrin hamisidir. Belediye başkanlığı için yıllar önceden ortaya çıkamazsınız. Elim havada kalmadı ve kalmayacak. Ben böyle bir adamım. Her gün ortada olmanın bir anlamı yok. Ben kendi istediğim için ortaya çıktım. Ben böyle bir iradeyi ortaya koydum.”

“ADAY ADAYLIĞIMIN ERKEN AÇIKLANMASI BENİM İÇİN AVANTAJ OLDU”

“Aday olmamla benim insanlara karşı olan tavrım değişmedi. 4 yıl başka türlü yaşayıp da aday olduğunda tavrın değişirse bu yanlıştır. Bu şekil ve kılık değiştirip gelmedir. 7-8 ay benim için az bir süre değil. Kendim için bu konuda bir endişem yok. Aday adaylığımın ve adaylığımın erken açıklanması benim için avantaj oldu. Aday olmak tabii ki önemliydi ama aday adaylığı süreci de benim için çok önemliydi. Ben bu süreçte siyasette zenginleştim. Gayet şık bir seçim süreci yaşayacağız.”  

ESKİ SAĞ PARTİLERLE ARAMIZDA FARK YOK”

“DYP ve ANAP sağ görüşü ile AK Parti sağcılığı arasında bir fark görmüyorum. Turgut Özal’ın düşünceleriyle aramızda bir fark yok. Sadece toplum hazır değildi diyebiliriz. Geldikleri nokta aynı. Ben AK Parti’de olmaktan mutluyum. Merkez sağın ana gövdesi de artık AK Parti’dir. AK Parti iktidarında 12’nci yıla giriyoruz. Cesurca kararlar alacağız.”

“ANDIMIZ’IN DEVRİNİ TAMAMLAMIŞ BİR DÜŞÜNCE OLDUĞUNU SAVUNUYORUM”

“Andımız’ın kaldırılması konusuna bölgemizde olumsuz bakıldı. Ben Andımız’ın devrini tamamlamış bir düşünce olduğunu savunuyorum. Atatürk’e ve cumhuriyete bir saldırı olarak düşünmedim. Bütün yasaklara karşıyım. Başörtüsünün resmi dairelerde serbest bırakılması da korkuların yenilmesidir. Dedim ya cesur olacağız. Ancak bunun da bir ölçüsü olmalı. Öyle kara çarşaflı falan değil. Ben daha çok, yereldeki konularla ilgileniyorum. Hava kirliliğinden de bahsedeceğiz.”

“DOĞALGAZ ÇALIŞMALARIMIZ, BAŞBAKANIN KEŞAN’A GELMESİNDEKİ İRADEYLE BAŞLADI”

sorusuna gelince, bu konu tamamen, Keşan’ın yapısındaki <Üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek> felsefesi yatıyor. Oysa Başbakanın geldiği gün, bakanlar kurulunun yarısı da Keşan’daydı. Bu bir iradedir. Doğalgazla ilgili bir şeyler söyledi. Vatandaş başbakandan bir şeyler bekledi. Bizim de doğalgazla ilgili çalışmalarımız bu irade sayesinde başladı. Bize o gücü verdi ve hissettirdi.

“KEŞAN’A DOĞALGAZ GETİRME ÇALIŞMA GRUBU OLUŞURULDU”

“Başbakanın Keşan’a gelmesinin ardından biz geçen cumartesi günü İstanbul’da Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti İl Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Kahve, Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çevikel ve Keşan Belediye Başkanı Adayı olarak da benim katıldığım bir toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantıda Keşan’a doğalgaz getirmek için bir çalışma grubu başlatıldı. Başarılı belediyelerin Keşan’a ağabeylik yapması kararlaştırıldı. Sultangazi Belediyesi bizim partnerimiz olacak. Belediye Başkanı Cavit Altunay müthiş işler yapmış başarılı bir belediye başkanı. Kendisi Keşan’ın Altıntaş Köyü’nden. Kendisiyle Keşan’la ilgili konular konuşuldu. Sağlık Bakanımız ve Edirne İl Başkanımızın da olduğu çalışma grubunda birinci önceliğimiz hava kirliliğini önlemek! Aslında bu konu çözülmüş. Danışmanlık hizmetleri ve dışarıdan hizmet alımı sağlanacak. Bulunduğumuz noktadan çok mutluyuz. AK Parti olarak yarışta iyi bir noktadayız. Hava kirliliği konusunda bir model var. Doğalgaz firması teminatını kendi verecek. Taahhüdünü halktan alacak. İki yıl sonra doğalgaz gelince tahsilata başlayacak. Vatandaş para değil, sadece taahhüt verecek. Önemli olan, bir iradeyi ortaya koyabilmek. Ben Keşan Pazaryeri projesinin yapılmasından çok mutluyum. İstediler Hükümet de bu isteği geri çevirmedi. Artık önümüze bakacağız. Biz sorunları halkla paylaşarak, biriktirmeden zamanında çözeceğiz. Trafik konusunu da kendi aramızda tartışıyoruz. Bu projelerimizi peyderpey sizlere açıklayacağız.”