Keşan TSO Konferans salonunda saat 14.30 sıralarında başlayan programa Keşan FM Sahibi Mercan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Mercan, Merhum İşadamı Kerami Mercan’ın eşi Tolga Mercan’ın annesi Müjgan Mercan, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, Edirne Belediye Başkanı Danışmanı Adem Özsoy, Tokat Gazetesi köşe yazarı Süleyman Erkan, Keşan TB Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Kaymaz, RATEM (Radyo ve Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Gürsoy, TRT Ankara Radyosu Baş Spikeri Hafize Okan ile Keşan FM programcıları; Buket Çayır, Arif Güven, Varol Uçar, Tolga Kantarcı katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Keşan FM Reklam sorumlusu Ceyhun Yüzer katılımcılara “hoş geldiniz” dedikten sonra konuşmasını yapması için Keşan FM sahibi Tolga Mercan’ı mikrofona davet etti.

KEŞAN FM’İ ŞEHRİMİZİN BİR PARÇASI OLARAK DÜŞÜNDÜK

Mercan, konuşmasında şunları söyledi: “Keşan FM şehrin bir parçası, yaşayan dinamiklerinden bir tanesi olduğu için Keşan FM’in kurulduğu ilk gününden itibaren bu işe katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Öncelikle de Keşan FM’in kurucusu olan Yılmaz (Özkaya) ağabeye ve Muzaffer (Güven) ağabeyime çok teşekkür ediyorum. Keşan FM Keşan’la beraber her dakikasına her saniyesini beraber yaşadığı için haberleriyle, olaylarıyla insanlarıyla, belediye başkanlarıyla, kaymakamlarıyla yaşanan her olayıyla beraber sizlere aktarmak için burada. O yüzden de bundan 3 yıl önce başka bir yatırımcının satın almaması için devreye girip Mercan Şirketleri olarak Keşan FM’i satın aldık. Sağ olsunlar anlayış gösterdiler ve Keşan FM’i şirketlerimizin malı değil tam tersine şehrimizin bir parçası olarak düşündük. Bundan sonrasında da şehrimizin gelişmesi için Keşan FM’in daha ileriye gitmesini isteyeceğiz. Zamanı biraz geriye alırsak bundan 10 yıl önce Keşan FM’de söyleşiler yapılıyordu. Değerli hocamın (Cavit Deniz) katıldığı söyleşilerde benim babam da katılmıştı. Bu şehrin değeri olmak ile Keşan FM’in birleştirdiği en güzel örneklerden bir tanesi de Kerami (Mercan) Bey’in katılmış olduğu programda size bir örnek vermek istiyorum. Neden Keşan FM bizim için çok değerli daha iyi anlayacağız.”

SİZLERİ ARAMIZDA GÖRMEKTEN ÇOK MUTLU OLDUK

Keşan FM’de Kerami Mercan’ın katıldığı programın videosu izlendikten sonra Tolga Mercan konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Burada da gördüğünüz gibi bundan 9 yıl önce vefat eden babam 10 yıl önceki Keşan FM’in programında bize esasında bir şeyler anlatıyor. Her katıldığı programlarda olduğu gibi bu şehrin parçası olan herkes Keşan FM’de az ya da çok bulunmuştur. Zamanında recep Tayyip Erdoğan, Keşan’a gelip burada konuşma yapmıştır. Şehri şehir yapan, şehrin çimentosu betonu işte böyle bir şey olmasıdır. Biz Keşan FM ailesi olarak 25. Yılımızı kutlamaktan dolayı çok çok memnunuz sizleri de aramızda görmekten çok mutlu olduk. Çok teşekkür ederim”

Tolga Mercan’ın konuşmasından sonra Keşan FM reklam sorumlusu Ceyhun Yüzer, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın kutlama mesajlarını okudu ve konuşmasını yapması için Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı’yı davet etti.

NİCE 25 YILLARI HEP BERABER BAŞARI İLE GÖRMEYİ DİLERİM

Şapçı, söyleşiye katılanları selamladıktan sonra şunları söyledi: Öncelikle hepinizi Odam ve kendi adıma selamlar, hoş geldiniz der, Bugünkü programımızın herkese faydalı olmasını temenni ederim. Bugün burada Medya gibi zor bir sektörde faaliyet gösteren Keşan FM’in çeyrek asrını yani 25. Yılını Etkinlikler ile kutluyoruz. 1993 Yılında Bölgemiz değerlerinden Yılmaz Özkaya’nın girişimleri ile o zamanın teknolojik ve sektörel zorluklarına rağmen ilk merhaba sesini duyduğumuz Keşan FM’in bu süre zarfında da olumlu yönde gelişimini ve bölgemize yaptığı katkıları hep beraber yakından takip ettik. Yaklaşık 3 Yıl önce bölgemizin büyük aile kuruluşlarından biri olan Mercan grubuna dahil olan Keşan FM ulusal ve yerel bazda bir çok programa ev sahipliği yaparak bölgemizin nabzını tutmuş ve gündemi belirlemiştir. Keşan’ın gelişimini, kendi gelişiminden önde tutan Keşan FM yeni nesil reklamcılık ile Bölge Ekonomisine, Ticaretine katkıda bulunmuştur. Aynı zamanda sosyal yönü ağır basan programlar ile gündemi belirleyip Bölgemizin genel sorunlarına da ışık tutmuş yol gösterici olmuştur. Bu bağlamda kendilerine teşekkür eder, bu gelişimini artarak devam etmesini Odamız ve İş Camiası adına temenni ederiz. Başta Tolga Mercan, Mercan Grup ve tüm Keşan FM’e 25. Yılının hayırlı olmasını ve Nice 25 Yılları hep beraber başarı ile görmeyi dilerim. Teşekkür ederim.”

72 ÜLKE ARASINDA KENDİ DİLİNİ OKUMA VE ANLAMADA 50. SIRADAYIZ

Şapçı’nın ardından Yüzer, konuşmasını yapmak üzere Keşan TB Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Kaymaz’ı davet etti. Kaymaz da konukları selamladıktan sonra, şunları aktardı: “Ben de Keşan TB olarak Keşan FM’in 25. Yılını kutluyorum ve nice 25. Yıllara diyorum. Bugün burada öncelikle Mercan Şirketler grubunun değerli büyüğüm saygıdeğer Kerami Mercan beyefendiyi saygıyla rahmetle anıyorum. Aramızda yine değerli eşi Müjgan Mercan hanımefendiyi Keşan’a sağlamış oldukları kendisinden sonraki katkılarından dolayı ailem ve Keşan adına teşekkür ediyorum. Ben Keşan için katkı sağladıkları bütün projelere şahidim. Gerek sağlık alanında yapmış oldukları hayırlarından dolayı diğer alanlardaki katkılarından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum. Keşan FM’e bugüne kadar emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bugün salonda olan katılımcıların ben kendilerinin çok şanslı olduğuna inanıyorum. Neden diye soracak olacaksanız? Bugünkü söyleşi o kadar faydalı ki. Bugün burada çok değerli konuklarımız var hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Uzak yerlerden geldiler. Bilgilerini bizlerle paylaşacaklar. Bizim kişisel gelişimize katkı sağlayacaklar. Kendi ana dilimizi nasıl konuşacağız nerelerde eksiğimiz var bunları tamamlamak için bizlerle paylaşacaklar. Toplum olarak çok değerler yitiriyoruz 72 ülke arasında kendi dilini okuma ve anlamada 50. Sıradayız. Bu kaybolan bir değer. Bugün konuklarımız ben inanıyorum ki kendi dilimizi doğru konuşmada neler yapabileceğimizi bunlardan da fayda sağlanacağına inanıyorum. Hepinizi şahsım, kurumum adına saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum.”

Kaymaz’ın konuşmasından sonra Yüzer, Keşan FM’in radyo ve televizyoncuların meslek birliği olan RATEM’in bir üyesi olduğunu hatırlattıktan sonra konuşmasını yapmak üzere RATEM Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Gürsoy’u davet etti. 

KEŞANLILAR ÇOK ŞANSLI

Gürsoy da konuşmasında şunları kaydetti: “Ben de burada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Oturduğu yerden kürsüye bir adımda gelen ve 10 yıl önce yapılmış bir programı kaydını bize izlettirme vizyonuna sahip yöneticilere sahip olduğu için Keşanlılar çok şanslı. İlk defa böyle bir programa katılıyorum. Türkiye’de neredeyse gitmediğimiz bir şehir yok. Ama radyonun yönetimi, çalışanları ve dinleyicileri ile bir arada 25 yıl gibi büyük bir zamanı kutlamak büyük bir şans. ” 

YEREL YÖNETİM OLARAK DA BİZ BUNA HASSASİYET GÖSTERİYORUZ

Gürsoy, Keşan FM ailesine teşekkür ettikten sonra Yüzer, Keşan Belediyesinin destekleriyle diğer birçok kurum gibi her daim yanlarında olduklarını belirttikten sonra Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan’ı konuşmasını yapmak üzere davet etti.

Aktan da yerel yönetimden ziyade aynı zamanda bir gazeteci olarak Keşan’da 56 yıldır günlük yayınlanan bir gazetenin de içinde olan biri olarak bir yayın kuruluşunun 25 yılının ne demek olduğunu çok iyi bilenlerden olduğunu söyleyerek, “Keşan FM’de de sevgili Cavit Hocam’la Yılmaz ağabeyimle gündemde öne çıkanlar programında 50 program yapmışız. Yerel radyolar gibi yerel gazeteler de toplumsal yapının korunması ve demokrasisini gelişmesi için çok önemli. Ne yazık ki kıymetini bilenler çok fazla olmuyor. Bir takım siyasi ve ekonomik baskılar nedeniyle de bu durumun korunması gittikçe güçleşiyor. 1 Eylül’de Basın İlan Kurumuyla resmi ilanların yayınlaması Keşan’da da başlayacak. Bu da mevcut yayın kuruluşlarının asgari % 25 ceplerinden paranın çıkması anlamına geliyor. Gerek radyolar gerek televizyonlar ve gerekse de basılı yayın organlarının halkımız tarafından özümsenmesi, sahip çıkılması ve desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Yerel yönetim olarak da biz buna hassasiyet gösteriyoruz. Keşan FM’ emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Aktan’ın konuşmasından sonra programa “Dünden Bugüne Radyo ve Radyo Programcılığı” başlıklı kısa bir söyleşiye geçildi. Söyleşide Keşan FM programcıları; Buket Çayır, Arif Güven, Varol Uçar, Tolga Kantarcı, radyo deneyimlerinden, radyo kendilerine vermiş olduğu katkılardan ve radyonun geleceği ile ilgili konulara değindi.

TRT Ankara Radyosu Baş Spikeri Sayın Hafize Okan’ın, bilgi ve deneyimlerini aktardığı “Diksiyon - Beden Dili - Etkili İletişim” konulu bir konferanstan sonra Keşan FM’e emek verenlere ve katılımcılara plaket verilmesiyle program sona erdi.