Murat ARKAN                                                                                

Keşan FM’de yeni başlayacak “Mahallem Konuşuyor” adlı programın lansman toplantısı dün yapıldı.

Lobby Cafe’de saat 09.30’da başlayan kahvaltılı toplantıya Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Mehmet Onur, Keşan Mahalle muhtarları ile basın mensupları katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Keşan FM Koordinatörü İbrahim Dağ, sözlerine Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkanım, Sayın Muhtarlar Derneği Başkanım, Sayın Mahalle Muhtarlarım. Yerel basınımızın değerli emekçileri, Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Tolga Mercan ve Keşan FM ekibimiz adına, hepiniz hoş geldiniz.” diyerek başladı.

DAĞ: VATANDAŞLARIMIZIN DUYGU VE DÜŞÜNCELERİNE SES OLMAYI AMAÇLIYORUZ

Programın amacını açıklayan Dağ, şöyle devam etti: “Bugün burada bulunmamızın amacı; “Mahallem Konuşuyor” adlı programımızın lansmanını sizlerle paylaşmaktır. Söz konusu programda moderatör olmaları yönünde götürdüğümüz teklifi kabul ederek bize destek verecek olan; Medya Keşan Gazetesi Editörü Sayın Bahar Çetin Çalen’e çok teşekkür ediyoruz. “Mahallem Konuşuyor” bize heyecan veren, önemsediğimiz bir dizi program projesi. Bu programla; vatandaşlarımızın duygu ve düşüncelerine ses olmayı, sorunlarını ya da memnuniyetlerini,  iyi niyetle ve açık yüreklilikle dinleyerek, tespit edilmesine aracı olmayı amaçlıyoruz. Özetle; her programda, o mahalle muhtarımızın katılımı ile mahallemiz konuşuyor olacak. Keşan bizim.  Keşan FM, Keşanımızın tek radyosu. Hep birlikte bölgemiz ve geleceğimiz için çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Naçizane, değer katabilirsek ne mutlu bize. Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkanım, sizleri ziyaretimizde bu programı anlattığımız da son derece memnuniyetle karşıladınız. Bu bizleri daha da heyecanlandırdı ve çok mutlu etti. Tekrar teşekkür ediyoruz. Şimdi “Mahallem Konuşuyor” program formatını anlatması için mikrofonu, Keşan FM Yayın Sorumlumuz Buket hanıma bırakıyorum.”

ÇAYIR:  RADYO DİNLERKEN OLABİLDİĞİNCE ÖZGÜRSÜNÜZ

Keşan FM Koordinatörü İbrahim Dağ’ın ardından mikrofona gelen Keşan FM Yayın Sorumlusu Buket Birsen Çayır ise Mahallem Konuşuyor adlı program hakkında ayrıntıları paylaşarak şunları söyledi: “Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkanım, Sayın Muhtarlarım ve Değerli Basın Mensubu Arkadaşlarım. Şahsi kanaatim; radyonun, icat edildiği günden bu yana, en önemli iletişim aracı olduğunu yönünde. Televizyon gibi değil radyo, sizi kısıtlamıyor, bağlamıyor. Aksine radyo dinlerken olabildiğince özgürsünüz. En basit ifade şekliyle; radyo sizi, günlük rutininizde, düşüncelerinizde, hayal dünyanızda serbest bırakıyor. Bir yandan radyo dinlerken, öte yandan zihninizde nice düşünsel görüntü oluşturabiliyorsunuz. Hem hiçbir işinizden geri kalmıyor, hem de hayal dünyanızı zenginleştiriyorsunuz. Radyolar, bu ayrışan özellikleri sayesinde; haberleri, aynı zamanda ticari haber olarak nitelendirebileceğimiz reklamları, duyuruları, acil durum anonsları, trafik, hava durumu vb. yayınlarıyla, aktif bir iletişim aracı olarak hayatın merkezinde yer alıyor. Hal böyle olunca; radyonun işlevini yerine getirmesi, etkin, etkili radyoculuk adına yeni projelerle karşınızdayız. Bu kapsamda hazırladığımız ‘Mahallem Konuşuyor’ dizi program projesine verdiğiniz destek için, hepinize çok teşekkür ediyoruz.

‘MAHALLEM KONUŞUYOR’ NASIL BİR PROGRAM OLACAK VE NEYİ AMAÇLIYORUZ?

Hatırlarsınız, geçtiğimiz günlerde Türk Kızılayı Keşan’da bir kan bağışı kampanyası gerçekleştirdi. Ciddi bir destek aldılar ve sonucunun hepimizi mutlu ettiği, kendilerinin, bölgemiz için rekor olarak ifade ettikleri 462 ünite kan topladılar. Sorunlarına karşı duyarlı olmak, birlikte hareket etmek, daha iyisini istemek, ‘Ben mutluysam, sağlıklıysam başkaları da mutlu ve sağlıklı olmalı’ düşüncesi ve devamında eyleme dönüşen hareket bu sonucu getirdi.

BİZİM DE HEDEFİMİZ BU! RADYONUN GÜCÜNÜ TOPLUM YARARINA KULLANMAK

Samimiyetle, iyi duygularla yola çıktık. Sorunlarımızla mücadele ve çözümleri noktasında birlikte hareket edelim, tek yürek olalım, duyarlı olalım, yaşadığımız çevreye, şehrimize sahip çıkalım istiyoruz. Hani denir ya, ‘Sen kapının önünü temiz tutarsan bütün bir mahalle temiz olur..’ Sorumluluklarımızın farkına varalım ve yumuşak dokunuşlarla fark edilmesini sağlayalım. Programlar süresince karşılaştığımız resimleri, iyi taraflarıyla da kötü taraflarıyla da ele alacağız. Muhtarlar Derneği Başkanımız Sayın Mehmet Onur ile birlikte Keşan merkezimizin 11 mahalle muhtarı burada. Değerli muhtarlarım bu programın çok önemli aktörlerisiniz. Sizlerin iş birliği ve desteğiyle programlar hayat bulacak. Bir diğer ve asıl olan ana aktör ise, her zaman en iyiye layık olan halkımız. Programın moderatörlüğünü, Medya Keşan Gazetesi Editörü sevgili Bahar Çetin Çalen üstlendi. Bizi kırmayarak, yayın tecrübesi olmamasına rağmen, bu görevi kabul eden sevgili Bahar hanıma huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyoruz. Programlar Bahar hanımın moderatörlüğünde 15 günde bir canlı olarak yayınlanacak. İlk yayın günümüz 12 Ocak 2016 Perşembe. Yayın saatimiz 14.10 – 15.00. Programa denk gelen reklam süresini çıkarırsak yaklaşık 45 dakika zamanımız olacak. Her 15 günde bir aynı günde, yani Perşembe günleri ve aynı saatte yani 14.10’da program yayında olacak. Her haftanın programı aynı günün akşamı saat 21.05’den itibaren tekrar yayınlanacak.”

“KÖYLERİMİZDE DURUM NEDİR?”İ KONUŞACAĞIZ

Yayın takvimi hakkında bilgi veren Çayır, “Biz bir yayın takvimi hazırladık.  Bu takvim üzerinde muhtarlarımızla değerlendirmede bulunarak, gerekli görülen değişiklikleri de yapacağız. Her yayın gününden önceki haftayı kapsayan süreçte, muhtarlarımızla görüşerek mahallerimizin durumu hakkında notlar alacağız. Ardından o mahalle halkımızla sokak röportajları gerçekleştirerek, ses kayıtlarını stüdyo ortamında yayına hazır hale getireceğiz. Halkımızın da görüşlerini aldıktan sonra moderatörümüz ve o mahalle muhtarımızla son bir durum değerlendirmesi yaparak çalışmalarımızı yayın aşamasına getirmiş olacağız. İlk programın 12 Ocak’ta başlayacağını ifade etmiştim. Sizlere sunduğumuz dosyalarda program takvimi de yer alıyor, oradan da görebilirsiniz. Dizi program projemizin sonuncusunu ise Muhtarlar Derneği Başkanımız, Yayla Köyü Muhtarımız Sayın Mehmet Onur ile gerçekleştireceğiz. Bu programda Sayın Onur’dan, hem genel bir değerlendirme alacağız hem de ‘Köylerimizde durum nedir?’i konuşacağız. 45 köyümüz var. Kesinlikle bir program yetmeyecektir ama en azından halkımızı bu konuda da bilgilendirmiş oluruz. Ve umut ediyorum ki önümüzdeki süreçte köylerimizi kapsayan bir program da yine radyomuzda planlayabilir, destek ve katkılarınızla hayata geçirebiliriz. Radyolar, belirledikleri yayın politikaları doğrultusunda, zaman zaman projelendirdikleri bu çerçevedeki programlarla, aynı zamanda toplum bilinci oluşmasına katkı sağlayan yayın kuruluşlarıdır. Hedefimiz; kamuoyunu bilgilendirme önceliğimizle birlikte, sorunlarına, şehrine sahip çıkan, sorunlarının tespiti ve çözüm önerileri noktasında duyarlı ve katılımcı olan bir toplum oluşmasına, iletişim aracı ve bir yayın organı olarak katkı sağlamak. Birlikte atılan sağlam adımlarla, gelecek güzel günlere diyoruz. Teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Programın moderatörlüğünü üstlenen aynı zamanda Medya Keşan Gazetesi Editörü Bahar Çetin Çelen ise şunları söyledi: “İnsanın yaradılışından kaynaklanan birtakım hak ve özgürlükleri vardır. Düşünce, ifade ve basın özgürlüğü de bu haklardandır.

Basın özgürlüğü en kısa anlatımıyla, elektronik veya yazılı basın vasıtasıyla (gazete, dergi, radyo, televizyon, İnternet, v.s.) görüş ve düşüncelerini açıklayabilme ve yayabilme hakkıdır.

Şahsi çabam, basının özgürlüğünü ve gücünü toplum yararına kullanarak, mevcut koşulların iyileşmesine katkı sunmaktır.

Yerelde, basın-yayın sektöründe çalışmak demek, aynı zamanda yaşadığımız yere dokunabilmek demektir.

Bu yüzden, Keşan’ın güçlü sesi Keşan FM’in yeni projesinde yer almak, yerel yönetimlerin yapı taşı muhtarımızla Keşan adına çözümler üretilmesine bir nebze de olsa katkı sunabilmek düşüncesi ve radyo programı sunma tecrübemin olmayışının da etkisiyle son derece heyecanlı…

Bana bu fırsatı sunan Keşan FM sahip ve çalışanlarına teşekkür ederken, programın Keşan adına güzelliklere vesile olmasını dilerim…

Keşan FM Yayın Sorumlusu Buket Birsen Çayır, daha sonra mikrofonu muhtarlara uzattı. İlk söz alan Paşayiğit Mahalle Muhtarı Ahmet Kaya, “Özellikle altyapıda Keşan belediye başkanımıza ve belediyemize çok teşekkür ediyorum. Mahallemizde altyapı sorunu vardı. 15 yıllık bir belediyeyiz. Biz sayın başkanımızdan sadece kanalizasyon istedik, bunu yanında 80 yıllık içme su altyapımızın yenilenmesini istedik, onları da rica ettik, sağ olsunlar, çok kısa bir süre içerisinde altyapımız yenilendi. Hatta bizim hakkımızda da konuştular 15 yıldır olmayan olacak mı? diye bizim 5-6 ay içerisinde %80 işimiz bitti. Hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum saygılar sunuyorum.” dedi.

Mustafa Kemal Paşa Mahallesi muhtarı Bayram Ali Kalfalar ise “Keşan FM olarak böyle bir faaliyeti başlattığınız için teşekkür ediyorum. Gönlümde zaten uhdeydi biz Keşan TV’yi kaçırdık. Keşan bölgemiz için büyük bir kayıp, bu çalışmanın büyük birlik ve beraberlik getireceğini, eksiklerimizi de sayın Kaymakamım ve Belediye Başkanımla beraber görüşüp, istişare edip en kısa sürede gidereceğiz. Zaten eksiklerimiz ortada. Keşanımız için ne yapılacaksa siyaset gütmeden ortak hareket etme kararının alınacağını ve sağlanacağını düşünüyorum, Sayın Kaymakamımıza ve Belediye Başkanımıza ve siz ilgililere de teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Yeni Mahalle Muhtarı Şenay Bayır da şunları söyledi: “Mahalle sorunlarımızı bizler ilgili yerlere iletiyoruz. Sadece burada değil her zaman beraberiz, teşekkür ediyorum.”

Bayır’ın ardından söz alan Yukarı Zaferiye Mahallesi Muhtarı Nedim İşlek “Keşan FM’e bizlere böyle bir ortam sağladığı için teşekkür ediyorum. Bu istişareler devamlılık sağladığı zaman Keşanımızın daha iyi yerlere varacağını düşünüyorum.” dediler.

ÖZCAN: DAHA YAŞANABİLİR HAYAT İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan burada yaptığı konuşmada, “Öncelikle Keşan FM. olarak böyle bir organizasyon düzenleyip Sayın Kaymakamımızla, muhtarlarımızla ve basınla buluşturduğunuz için teşekkür ederim.  Bu tür buluşmalarda her zaman iyi şeyler çıkar. Muhtarlar ve üst yöneticilerim olarak sorunları önce onlar görür, sonra belediye başkanı duyar, kaymakam duyar. Sizlerle kaderimiz devlet yönetimi içersindeyiz ama ortak noktamız, sayın Kaymakamımız hariç hepimizin seçilmiş olmasıdır. İyi çalışırsak vatandaş bizi yine seçer, olmazsa da bir sonraki dönem bu kahvaltının yerinde başkaları olur. Mutlu olmak için değil, seçilmişliğin hakkını vermek için çalışmalıyız. Yaşam olduğu sürece sorunlar, problemler olacaktır. Problem bittiği zaman tası tarağı zaten dünyadan toplamış olursunuz. Eğer sorunlarımızı birbirimize iletirsek devlet veya bölgesel imkanlar içerisinde çözmeyi becerebiliyorsak önemli olan bu sonuçtur. Paşayiğit’in altyapı yapımına söz verdiğimiz için birkaç ayda bitti. Doğalgaz bitim çalışmaları da %70 seviyelerine geldi. Yapılacak işler olarak biri biter diğeri başlar. Daha yaşanabilir hayat için çalışıyoruz, onun için bizlerin hemen haber alabileceği kaynaklarsınız. Vatandaşları bizlerden daha iyi biliyorsunuz. Sorunlarımızı öncelikle muhtarlarımıza, belediye olarak bizlere ve kaymakamlığa zaten iletiyorsunuz. Bundan sonrada öncelikle bölgemiz için sizlere destek olmaya çalışacağız. Keşan FM’e çok teşekkür ediyorum vatandaşlarımızın bilgilenmesi açısından güzel bir toplantı oldu.”

ÖZDER: MUHTARLARIMIZ BİZİM VATANDAŞLA ARAMIZDA KÖPRÜDÜR

Özcan’ın ardından konuşan Keşan Kaymakamı Nuri Özder ise “Öncelikle Keşan FM’e böyle bir toplantı yapmasında dolayı teşekkür ediyorum. Keşan’da bulunan yerel basın çok dinamik, haberleri yansıtan bir basın var. Her yerde varlar. Mahallerimizin sorunlarını Keşan FM kanalıyla anlatılırsa bu da ayrıca bir katkı verir. Bizler muhtarlarımızla diyalogu her zaman açık tutuyoruz. Burada bize ulaşmada zorluk çıkaran muhtarımız olduğunu sanmıyorum. Hem köy muhatlarımızla hem de mahalle muhtarlarımızla istedikleri zaman bizlerle ve belediye başkanımızla görüşebiliyorlar. Sorunlarımızı zaten biliyoruz, bilmediğimiz bir şey olduğunda da yine çözüm bulmaya çalışıyoruz. Muhtarlarımız bizim vatandaşla aramızda köprüdür. Muhtarla bizlere vatandaşımızın toplu olarak dileklerini sorunları getirdikten sonra bizlerde yardımcı olmak için gayret ediyoruz. Bu programın faydalı olacağına inanıyorum. Keşan FM yetkililerine ve katılanlara teşekkür ediyorum.” dedi.

Program, kahvaltı eşliğinde karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi.