Keşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Vedat Çimen Keşan Gençlik Merkezinde yapılan etkinlikler hakkında bilgi verdi.

Sözlerine, Gençlik Merkezleri hakkında genel bir bilgi vererek başlayan Vedat Çimen: “Gençlik merkezleri il müdürlüklerine bağlı olarak, gençlerin sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerde serbest zamanlarda ilgi ve yetenekleri doğrultusunda değerlendirilmesine fırsat vererek topluma aktif vatandaşlar olarak katılımlarını sağlayan ve gençleri zararlı alışkanlıklardan korumaya yönelik çalışmalar yürüten kurumlardır.” dedi

KEŞAN’DAN KATILIM YÜKSEK OLDU

Gençlik Merkezinin amaçlarına değinen Çimen, şöyle konuştu:“Gençlik merkezleri, gençlerin Atatürk ilkeleri doğrultusunda milletine yararlı, araştırıcı, yaratıcı, yeteneklerini geliştirmek ve toplumsal yaşama gönüllü olarak katılımlarını sağlamak. Gençlerin serbest zamanlarını ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda değerlendirmelerini sağlamak. Gençleri sosyal kültürel sanatsal ve sportif faaliyetlere yönlendirmek, diğer illerdeki gençlik merkezi üyeleri ile birlikte projeler üreterek bu projeler aracılığıyla gençler arasında değişim programları yapılmasını sağlamak. Örneğin dün Çanakkale Bölgesine gezimiz oldu. Edirne iline verilen kontenjan 8 otobüstü kontenjanın yarısını biz Keşan Gençlik Merkezi olarak doldurduk. Katılım çok güzeldi, yoğundu. Gençler de memnun kaldıklarını bize geri dönüş sağlayarak bildirdiler. Ve bu bizim 1 günlük gezimiz. Daha çok yaz aylarında gerçekleştirdiğimiz 1 haftalık gezilerimiz var bunlar daha da güzel olacaktır.”

420 ÜYEMİZ VAR

Vedat Çimen, Gençlik Merkezinde hizmet veren kurslar hakkında şunları söyledi: “60 bin nüfuslu bir ilçede aklınıza gelemeyecek bir branşta kurs açsanız da katılımcı bulursunuz. Keşan, kültürel anlamda arayış içinde olan bir şehir. Gençlik merkezimizde 420 üyemiz var ve bunların hepsi aktif üye konumunda. Sadece tekvandoda 60 civarı kurs gören genç var. 150 civarında halk oyunları kursumuza katılan üyemiz var. Basketbol kursunda 50 civarı kursiyerimiz mevcut. Bunların yanı sıra voleybol, futbol, güreş, pilates, kıck boks, masa tenisi, tenis, resim, müzik, tiyatro ve İngilizce gibi alanlarda kurslarımız da mevcut.”

Çimen, gençlik merkezlerinde ne tür kurslar olduğuna dair ise şu bilgileri verdi:

Eğitim-Öğretim Kursları                   

Türkçe, bilgisayar, web tasarımı, grafik, autocad, photoshop, okul dersleri, Matematik, Fizik, Tarih, Coğrafya, İngilizce, Kimya, Osmanlıca, Arapça, Almanca, Fransızca.

Güzel Sanatlar Kursları

Resim, müzik, tiyatro, halk dansları, karikatür, şiir, edebiyat, fotoğrafçılık, sinema.

Kişisel Gelişim kursları

Hızlı okuma, beden dili, etkili iletişim, zaman yönetimi, işaret dili, hitabet, kariyer planlama, değerler eğitimi, proje döngüsü, liderlik, problem çözme ve karar alma, diksiyon, motivasyon, stres ve stresle mücadele, öfke kontrolü, yaratıcı drama, takım çalışması.

El sanatları

Ebru, Hüsn-ü hat, tezhip, origami, ağaç oymacılık, model uçak, takı tasarımı, ahşap boyama, vitray, kumaş boyama, filigrafi, kaligrafi, çinicilik.

Spor

Tekvando, masa tenisi, eskrim, badminton, tenis, aikido, basketbol, voleybol, futbol.                          

“Bu kurslara katılımlarda yaş gruplamaları var. Gençlik merkezimize 7- 29 yaş arası kişiler üye olabiliyor. Gençleri kendi yaşıtları ile grupluyoruz. Ayrıca katılım 12 kişiden az ise kurs açamıyoruz. Katılım en az 12 kişiden oluşmalıdır.” dedi.

TALEP OLDUĞU SÜRECE EĞİTMEN SIKINTISI ÇEKMEYİZ

Gençlik merkezindeki kurslara olan ilginin artmasıyla birçok kursu açabileceklerini söyleyen Çimen, “Bu sene Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ortak bir protokol imzaladı. Bu protokol doğrultusunda kurs açılacaksa eğer ve biz eğitmen sıkıntısı çekiyorsak milli eğitim bakanlığından eğitmen talep edebiliyoruz.” dedi

Çimen, Önümüzdeki günlerde Girişimcilik, diksiyon, drama ve Osmanlı Türkçesi kurslarının açılacağını belirterek  “Yapılan bu yeni bina Keşan’ın biz gelip geçiciyiz. Bu kurslara talep göstererek gençlik merkezimize sahip çıksınlar.”  diye konuştu.