İlhami Ertem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğünün 3 projesi AB projeleri Ulusal Ajans tarafından onaylandı.

1-     Sağlıklı Okul İklimi Oluşturmaya Yönelik Pedegoji Eğitimi

2-     Elektronik Ticaretin Muhasebeleştirilmesi Alanında Mesleki Becerilerin Geliştirilmesi

3-     Elektronik Ticaretin Muhasebe Uygulamaları

İsimli Projelere ait tanıtım ve bilgilendirme toplantısı dün saat 10.00’da İlhami Ertem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapıldı. Bilgilendirme toplantısına Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Kılıcarslan, Şube Müdürleri İlhan Saz ve Harun Büker,   İlhami Ertem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idareci ve öğretmenleri katıldı.

Toplantıda; İlhami Ertem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Suna Aydoğdu projelere ait sunum gerçekleştirdi. Erarslan, toplantıda yaptığı konuşmada, Keşan’ın sosyal içerikli bu tür projelerle ciddi bir ivme kazanacağını belirterek aynı zamanda tüm okullarımızın da bu tür projeleri gerçekleştirebilmesi için, proje ekiplerine 1-3 Aralık 2014 tarihleri arasında “proje hazırlama teknikleri” konulu mahalli hizmet içi eğitim verileceğini belirtti.

TRAFİKTE MİNİK BEYAZ ADIMLAR PROJESİ AÇILIŞI YAPILDI

Dün 11.30’da ise Dr. Ali İhsan Çuhacı İlkokulunda “Trafikte Minik Beyaz Adımlar Projesi” açılışı yapıldı.

Proje kapsamındaki açılışa Kaymakam Bekir Dınkırcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Eraslan, Milli Eğitim Şube Müdürleri, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Caner Aksungur, Görevli Trafik Polisleri, Dr. Ali İhsan Çuhacı Okul Müdürü Ahmet Altın, Okul Öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.

Dınkırcı, burada yaptığı konuşmada ülkemizde trafik kazası sonucu çok sayıda kişinin yaşamlarını kaybettiği ya da engelli kaldığını, sürücülerin ve yayaların eğitimlerinin arttırılması gerektiğini, trafik temel eğitiminin okul öncesi dönemde başlaması gerektiğini, bu projenin de bu yönden çok önem arz ettiğini belirtti. Trafik kurallarına uymayı alışkanlık haline dönüştürecek bu projede emeği geçen herkese teşekkür etti. Dınkırcı’nın konuşmasının ardından okul öğrencilerine eğitim verildi. Eğitimin sonunda öğrencilere Trafikte Minik Beyaz Adımlar Projesi Sertifikası verilmesi ile program sona erdi.