Gökçetepe Sahili’ndeki Tabiat Parkı girişine, park işletmecisi Kartur Firması tarafından yapılan mescidin kapatılmak istendiği öğrenildi.

Geçen yıl hizmete açılan ve bu yıl da hizmeti devam eden mescit, Gökçetepe Sahili’nde bulunan tüm tatilcilere açık. Tatilci cemaatin Cuma namazlarını kıldığı, Ramazan ayı nedeniyle de teravih namazı kılınan mescitte, ayrıca merkezi ezan sistemi ile ezan da duyuruluyor.

Mescidin açılmasına destek veren Keşan İlçe Müftülüğü’nün ise bu yıl hizmetine devamı konusunda destek vermediği öne sürüldü. İddiaya göre Keşan İlçe Müftüsü Süleyman Yeniçeri tarafından ‘Mescidi tanımıyoruz, Diyanet tanımıyor’ ifadelerinin kullandığı belirtildi.

Mescitte görev yapan imamın da Kartur Firması yetkililerince tüm giderlerinin karşılandığı öğrenilirken, tatilciler ise mescidin hizmetini sürdürmesini istedi.

Tatilciler, “Müftülük, destek olacağı yerde nasıl bir ibadethanenin kapatılmasından yana olabilir. Duyduğumuza göre, ‘namaz için köye gitsinler’ denilmiş. Arabası olan var olmayan var. Böyle bir imkan tanınmışken neden daha zor şartlarda ulaşılacak bir yer öneriliyor. Bizler buraya tatilimizi yapmaya geldik ama elhamdülillah Müslümanız ve ibadetimizi de yapmak istiyoruz. Hizmet veren bir kilise olsaydı Müftülüğün karşı duruşunu anlardık ama mescide olan karşı duruşunu anlayamadık. İlgililer buna açıklama yapsın ve bizi ibadetimizi yapmaktan alıkoymasın.” şeklinde konuştu.