Hüseyin Ünsal Yücel

Keşan İlçe Müftüsü Ertuğrul Koyuncu, Hz. Muhammed'in kutlu doğumu olan Mevlid Kandili dolayısıyla yaptığı açıklamada, tüm Keşan ve bölge halkının kandilini kutladı.

Koyuncu, tüm Keşanlılar’ın ve İslam aleminin kandilini tebrik ederek, “Hicri olarak 1437’nci doğum yıldönümünü idrak ediyoruz. Birde tabi Kutlu Doğum Haftası yapılıyor. Kutlu Doğum Haftası Miladi Takvim’e göre baz alıyoruz. Onu da kutluyoruz. Ama bu seferde Mevlit Kandili’ni Hicri Takvime göre idrak ediyoruz. Ona her gün Mevlid-i Şerif okunsa yine azdır çünkü İslam onun şahsında gönderilmiş bir dindir. Kuran onun şahsına tevdi edilmiştir. O da bize Kuran-ı tebliğ etmiştir. Kuran’ın bir nevi yaşayan örneğidir. Dolayısıyla o iki cihan serveridir. O her türlü güzelliği sinesinde toplamış bulunan bir şahsiyettir. O, en güzel ahlak üzerine yaratılmış bir insan ve aynı zamanda bir peygamberdir. Mühim olan bu kandil gecelerinde onu anlamaktır. Ona dualar ediyoruz, Fatihalar, ilahiler, mevlitler okuyoruz. Ama bunlardan daha önemli olan onu anlamaktır. Hele bu gün onu anlama konusunda çok daha muhtacız.” dedi.

İSLAM DİNİ, BARIŞA, KARDEŞLİĞE, HOŞGÖRÜYE DAYALI BİR DİNDİR

Ertuğrul Koyuncu, İslam adına fetva veren cahillerin olduğunu dile getirerek, “Bunlar dünyanın muhtelif yerlerinde varlar. Okumadan alim, yazmadan katip olmuşlar. Başkalarını imtihan ederler, kendisine dönüp sorgulamazlar. Çünkü Orta Doğu’da ve dünyanın çeşitli yerlerinde terör örgütleri var. Kendisi hiçbir şey bilmez ama herkesi imtihana sokar. Mevlit Kandili’nde Hz. Peygamber’i yeniden anlamak, onu yeniden keşfetmek gerekiyor. Peygamberimiz, bırakın böyle anarşi, terör, kaos bir Müslüman’ın ismi konusunda bile hassas davranmıştır. Birine ‘adın nedir?’ diye sorduğunda o da ‘Harp’ demiş. ‘O güzel bir şey değil, senin ismini Selim (Barış) yapalım’ demiştir. Dolayısıyla İslam dini, barışa, kardeşliğe, hoşgörüye dayalı bir dindir. Ama İslam’a biçilen kaftan, İslam’a giydirilmek istenen deli gömleği en fazla bizleri üzüyor. Dolayısıyla bunlara karşı çok daha uyanık olmak lazım. Hz. Peygamberi anlamak lazım. Getirdiği dinin 2 önemli özelliği var. Birincisi tevhit akidesini yerleştirmek. Yani Allah’ın varlığını ve birliğini vurgulamak. İkincisi de İslam’ın kardeşliğini vurgulamak. Kardeş, kardeşin kanını akıtmaz. Bu günkü durum ortada. Aslında Müslümanların işi değil ama vebal Müslümanların omuzlarına yükleniyor. Birileri bu işin ihalesini yapıyor. Uygulama safhasını da Müslümanlara havale ediyor. Bu nedenle Müslüman kardeşlerimizin daha uyanık olması lazım. Kuran’ı ve Hz. Muhammed’in sünnetini bilmesi lazım. Rabbim inananların bu makus talihini değiştirsin”