Keşan İlçe Seçim Kurulu, dün Kaymakam Bekir Dınkırcı başkanlığında toplanarak 30 Mart yerel seçimlerine ilişkin konuları görüştü.

Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda saat 10.30’da başlayan toplantıya, Kaymakam  Bekir Dınkırcı, Keşan Seçim Kurulu Başkanı Hakim Mehmet Tuncay, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Mahir Sağlık, Keşan İlçe Seçim Müdürü Sevil Dal, bazı daire amirleri, İlçe siyasi parti yöneticileri, İlçe ve belde belediye başkan adayları katıldı.

SEÇİM SÜRECİ 1 MART’TA BAŞLAYACAK

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam Dınkırcı, şu bilgileri verdi: “Toplanma amacımız Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin İlçemizde huzur ve güven içerisinde olmasını sağlamak, bu konuda yetkili olan İlçe Seçim Kurulu Başkanlığımıza yardımcı olmaktır. 2972 Sayılı Mahalli İdareler, Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyeti Seçimleri Kanununun 8. maddesine istinaden 30.03.2014 tarihinde Mahalli İdareler Seçimleri yapılacaktır. Yüksek Seçim Kurulu Kararları doğrultusunda 01.01.2014 tarihi itibariyle seçim süreci başlamış olmaktadır.

YETKİ YÜKSEK SEÇİM KURULU’NA AİT

Anayasanın 79. Maddesinde belirtildiği üzere seçimlerin yargı organlarının genel yönetimi ve denetimi altında yapılacağı, seçimlerin başlamasından bitimine kadar, seçimin düzen içerisinde yönetimi ve dürüstlüğü ile ilgili bütün işlemleri yapma ve yaptırma, seçim süresince ve seçimden sonraki seçim konuları ile ilgili bütün şikayet ve itirazları inceleme ve kesin karara bağlama yetkisi Yüksek Seçim Kuruluna ait olarak düzenlenmiştir.

KARŞILIKLI HOŞGÖRÜ İLE BİR SEÇİM DÖNEMİ GEÇİRECEĞİMİZE İNANIYORUM

Kaymakamlık olarak bizlere gelen genelgeler ve kararlar çerçevesinde ilgili kamu kurum ve kuruluşlardaki arkadaşlarımızı görevlerini yerinde ve zamanında yapması konusunda bilgilendirdik. Bu toplantıyla seçime katılacak ilgili siyasi partilerin ilçe yönetimleri, belediye başkan adayları ile de biraraya gelerek koordinasyon toplantısı yapalım istedik. Konuyla ilgisi olan daire amirlerimizi de davet ettik. Hepinize katılımınızdan ve nezaket dolu davranışlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Birlik beraberlik, eşgüdüm içerinde, empati yaparak, karşılıklı hoşgörü, sevgi ve saygı ile bir seçim dönemini geçireceğimize inanıyorum. Hepinize teşekkür ediyorum.”

SUNUM YAPILDI, BİLGİ VERİLDİ

Daha sonra Keşan İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Mehmet Tuncay ve Keşan İlçe Seçim Müdürü Sevil Dal tarafından katılımcılara sunum eşliğinde, seçmen ve sandık sayıları, seçim takvimi, 298 Sayılı Kanun, 5980 Sayılı Kanun, Anayasası’nın 79. Maddesi, Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığının 554 Sayılı Kararları hakkında ayrıntılı bilgilendirmede bulunuldu.

Toplantı, ilçe siyasi parti yöneticileri ve belediye başkan adaylarından gelen soruların cevaplanması ile sona erdi.