Keşan İnsan Hakları Kurulu Üyesi Bayram Ali Kalfalar, yaptığı açıklamada, vatandaşların gördüğü eksiklikleri bir kağıda yazarak bir çok resmi kurum ve muhtarlıklarda bulunan insan hakları kutularına atarak sorunların giderilmesine yardımcı olabileceklerine dikkat çekti.

EVİMİZİN EKSİKLERİNİ GÖRDÜĞÜMÜZ GİBİ ŞEHRİMİZİN DE EKSİKLERİNİ GÖRMELİYİZ

İnsan hakları kurulunun muhtarlıklarda bulunan şikayet kutularının boş olduğunu belirten Kalfalar, “Bölgemizde vatandaşlarımız demokratik kitle örgütleri içerisinde yer almak istemiyor. Yanlışları gördüğümüz anda dile getirmeliyiz. Bu ülke bizim, bu Keşan bizim. Evlerimizdeki eksiklikleri gördüğümüz gibi sokaklarımızdaki, şehrimizdeki eksiklikleri de görmeliyiz. Bu şehir bizim. İsim yazmak çok önemli değil, yeter ki gördüğümüz eksiklikleri yazalım. Her ayın son Çarşamba günü toplantılar yapılıyor. Eksikliklerin dile getirilmesinde fayda var.” dedi.

DUYARSIZLIĞIMIZI YENMELİYİZ

Birçok kişinin eksiklileri sosyal medya aracılığı ile dile getirdiğini ifade eden Bayram Ali Kalfalar, şunları söyledi: “Keşan’daki gazetelerimizde çıkan haberler hepimizi ilgilendiriyor. olduğu takdirde olumsuzluklar sosyal medyada da dile getirilse bir fayda olmuyor. Sosyal medyada paylaşanlar insan hakları kutusuna da iki satır mektup yazıp atsın. Böylece yetkililer yanlışları düzeltmeye çalışır. Bu konuda sadece vatandaşlarımız değil sivil toplum kuruluşları da duyarlı davranmalı. Vatandaşımızın evinin önünde su patlağı var ancak bunu başka bir vatandaş bildiriyor. Böyle bir durum var. Duyarsızlığımızı yenmeliyiz. Vatandaş olarak toplumsal olaylarda üzerimize düşen görevleri sorgulamamız, kahve köşelerinde karnımızdan konuşmamamız lazım.”