MURAT ARKAN

Enez Kaymakamı Elif Canan Ersöz ve Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı, Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Yönetim Kurulu ve yöneticilerini dün saat 15.15’te Keşan TSO’da ziyaret etti. Ziyarette konukları, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan TSO Meclis Üyesi Yüksel Alioğlu, Meclis Başkan Yardımcısı Olgaç Çelik, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Merthan Dağtaş ve Yönetim Kurulu Üyesi Cemil Çakıcı karşıladı.

21 MART 2017’DE ENEZ KONUŞULACAK

21 Mart 2017’de Enez’de turizm zirvesi yapacaklarını belirten Ersöz, “21 Mart 2017’de, Sayın Valimizin teşrifleri ile birlikte Enez ilçemizde turizm zirvesi yapacağız. İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Ticaret Odamızın organizasyonun da turizmcilerimizin de her türlü sorunlarını söyleyebileceği bir ortam olacak. Geniş kapsamlı bir organizasyon olacak. Keşan, İpsala ve Enez’i kapsayacak. Gala gölünün turizme açılması öncelikli konularımız.” dedi.

Ersöz’ün ardından söz alan Bostancı da şunları kaydetti: “Turizm Saros deyince akla çok şey geliyor. Dünya’ya baktığımızda Saros ilk onda yer almaktadır. Kendi kendini temizleyen iç denizlerden birisi. Ender yerlerden birisi. Böyle bir alanda turizmi canlandırmak için neler yapabiliriz; Keşan, İpsala ve Enez üçgeninde hangi aktiviteler yapılabilir; hangi öncelikli işleri yapabilirizi düşüneceğiz. Diğer turizmle ilgili olarak sektörleri bir araya getirerek ön düşünce almak istedik ve programı da ona göre hazırladık. Turizmle ilgili neler yapılacak ve Gala gölü ile ilgili olarak kuş popülasyonu olarak neler yapılabilirizi konuşacağız. Gala kuşların göç yeri. Kuşların göç yollarında canlı kalmaları ve temiz yerlerde sulak alanlarda yaşaması için bir proje konuşulacak. Enez tarihi güzellikleri ile ünlü bir yer.”

2017 YILI, TURİZMDE ENEZ YILI

2017 yılının turizmde Enez yılı olmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirten Helvacıoğlu ise, “Enez’de böyle bir kamu büyüğümüzün bizlerle olması bizi çok memnun etti. Başından beri enerjimizi birleştirmek için buraya gelmiş oldunuz. Geçenlerde kendilerini heyet olarak ziyaret ettik. Birlikte çalışacağımız çok alan olacak. Keşan, İpsala ve Enez üçgeninde beraber çalışmak bizlerde bütünlüğü sağlıyor. Saros körfezine gelince Sayın Vali Bey’in ziyaretinde konu açılmıştı. Sayın Başkanımız Enez’e davet edince, Enez’de de bu işin olabileceğini hatta 2017 yılının turizmde Enez yılı olması vesilesiyle memnuniyetle karşıladık. Saros körfezinin 500 bin nüfusa hizmet eden potansiyelini kullanamıyoruz. Turizm konuşulunca sadece Edirne’nin ciğeri ve inanç turizmi konuşuluyordu. Saros turizmi o toplantılarda eksik kalıyordu. Yörede yapalım toplantıları mevzusu gelince biz de yerinde konuşmak üzere Enez’de bu toplantıyı yapacağız. Hayırlısıyla Saros için önemli günlerden bir gün olacak.” dedi.

GÜMRÜĞÜN MUTLAKA ENEZ’DE OLMASI GEREKİYOR

Gümrük kapısının mutlaka Enez’de olması gerektiğine dikkat çeken Alioğlu da şunları kaydetti: “Enez’in sizin gibi bir kaymakama ihtiyacı vardı. Turizm ile yakında ilgili bir konu olan Saros’un durumunu ele alacağız. Turizmi ile ilgili inşaat ve turizm sorunları var. Enez’in tarihi sorunları var. Enez’imizin liman ile ilgili sorunları var. Uzun zamandır dillendirilen gümrük ile ilgili turizmin gelişmesi için gümrüğün mutlaka Enez’de olması gerekiyor. Enez’imizin uzun zamandır devam eden yol problemi var. Enez’de tüm sorunları tartışmak çok yararlı olacaktır. 500 bin nüfus geliyor ama bunu daha kaliteli hale getirmemiz gerekiyor. Daha kaliteli binalar gerekiyor. Enez Türkiye’nin en ucunda olduğu için adalara yakın ve Enez’in de bu işten faydalanması gerekiyor. Tekrardan sizlere geldiğiniz için teşekkür ediyorum.”

Toplantı, karşılıklı görüş alışverişiyle sona erdi.